Evropska pot se je za NK Maribor zaključila v tretjem krogu kvalifikacij konferenčne lige. Kljub temu, da so Mariborčani v tekmo krenili pogumno, je Fenerbahçe še drugič pokazal premoč in se brez večjih težav uvrstil v zadnji krog kvalifikacij.

Fenerbahçe zdaj v zadnjem krogu kvalifikacij čaka nizozemski Twente. Ta je latvijsko Rigo na prvi tekmi premagal z 2:0, danes pa na drugi še s 3:0.

Maribor klonil pred turškim velikanom

Turki so mrežo domačih zatresli že v prvi nevarni akciji v 18. minuti, ko so gostje raztegnili obrambo Mariborčanov, Batshuayi je z desne strani z roba kazenskega prostora podal na drugo vratnico, od koder je Kahveci streljal na mariborski gol in zadel. Turki so stopnjevali pritisk in že v 25. minuti se jim je nasmehnila nova priložnost, a tokrat brez zadetka.

Kljub podrejenemu položaju pa so imeli Mariborčani v 32. minuti lepo priložnost. Takrat se je Skuka spet znašel na tleh, tokrat pa je sodnik dosodil strel z bele točke. Toda Jakupović je enajstmetrovko izvedel slabo, strel po sredini pa je vratar Egribayat brez težav ubranil.

Podobno kot v prvem polčasu, so Turki tudi v drugem ohranili premoč. Tudi mariborski adut Iličić ni mogel spremeniti usode. V 77. minuti je Szymanski izkoristil svojo priložnost in povišal prednost Fenerbahçeja na 0:2. Takoj zatem pa je še King, ki je tik pred tem vstopil v igro, lepo podal Tadiću, ta pa je zadel za 3:0. Turški velikan je tako ponovno pokazal svojo premoč in zmagal z 0:3.

Mariborčani dobili potrditev, da se morajo okrepiti

Marcel Lorber je izpostavil, da je bil prvotni načrt Maribora ohraniti mrežo nedotaknjeno in poskušati čim dlje zdržati brez prejetega zadetka: “Na žalost se to ni zgodilo, ampak vseeno, smo skrbeli, da bi čim prej zadeli in potem tekmo obrnili v našo korist. To se na žalost ni zgodilo, ampak mislim, da smo dali vse od sebe in se dobro zapostavili takemu nasprotniku.”

Krznar je pojasnil, da so relativno dobro stali na igrišču z izjemo zadnjih dvajsetih minut, v zaključku je po njegovem prepričanju več tveganja, se odpre veliko prostora, kar lahko nasprotnik izkoristi.

Poraz je Mariborčanom pokazal, da se morajo še okrepiti.

Poudaril je še, da se iz napak učijo. “To je bil lep primer, da vidimo, kako daleč smo, lahko smo videli, koliko še moramo delati, da bi bili konkurentni. Videli smo, da nismo mogli parirati, a v nekaj trenutkih so obstajale situacije, ki smo jim bili kos.”

Kljub porazu je poudaril napredek, ki so ga njegovi varovanci ustvarili. “Tokrat je bil kar težak nasprotnik, a trudili smo se do zadnjega, ni nam uspelo, razočaranje je prisotno in ga moramo hitro pozabiti in se vrniti v realnost.”