Šport

Dragić k tretji zmagi Miamija proti Bostonu prispeval 22 točk

Uredništvo , 24.09.20 ob 08:17

Košarkarji Miami Heat so sinoči v četrti tekmi finala končnice vzhodne konference lige NBA premagali Boston Celtics s 112:109 in prednost v zmagah povišali na 3:1. Miami sedaj do finala lige NBA loči le še ena zmaga. Dragić je bil z 22 točkami tretji strelec svoje ekipe.

Junak tekme za Miami je bil Tyler Herro, ki je dosegel 37 točk, Jimmy Butler pa jih je prispeval 24. Miami je tokrat za razliko od prvih treh tekem začel bolje in dobil prvi polčas. Dragić je imel tudi pet skokov in tri podaje. Pri Bostonu je bil najboljši strelec Jayson Tatum z 28 točkami.

Navdušenje Tylera

Prvo četrtino je Miami dobil z izidom 24:23, drugi s 26:21, v tretji četrtini pa se je Boston vrnil v igro na krilih Tatuma in zmagal z 32:27. Zadnji četrtino je potem dobil Miami s 35:33.”Rad te imam, Tyler!” je takoj po tekmi vzneseno dejal Dragić o svojem skoraj 15 let mlajšem klubskem soigralcu, ki je bil še na drugi zaporedni tekmi prvi strelec Miamija. “Ko ga gledam, kako igra, ne verjamem, da ima le 20 let,” je v smehu o zvezdniku četrte tekme za Slovensko tiskovno agencijo (STA) v pogovoru po tekmi dejal izkušeni Dragić, nato pa nanizal še nekaj pohval: “Vsi verjamemo vanj in se mu ne bojimo dati žoge. Izjemno igra, dosegel je velike koše. Ampak to ni nič novega, to je delal vso sezono. Vsaka noč ne bo njegova, kot je bila ta, ampak ga vzpodbujamo naprej. Že prvi dan, ko sem ga videl na treningu, je bil odličen. Je neverjeten strelec. Ima neverjetno samozavest. Izjemen igralec je in bo še veliko boljši. Postal bo zvezda lige.

Naslednja in morda že odločilna tekma med ekipama bo v petek oziroma soboto zgodaj zjutraj po srednjeevropskem času.

STA