Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški ligi NBA doma premagali Dallas Mavericks s 129:122. Za poražene goste je slovenski zvezdnik Luka Dončić v 45 minutah dosegel 42 točk, 10 skokov in osem podaj, a je z Dallasom kljub 61-odstotnem metu ekipe izgubil pomembno tekmo v boju za končnico. Za Miami, ki je končal niz treh porazov, je Jimmy Butler prispeval 35 točk in 12 podaj, Cody Zeller 20 točk, Max Strus in Kevin Love po 18, Tyler Herro pa 15.

Do konca sezona jih čakajo še štiri tekme

V vrstah gostov sta poleg Dončića dvomestno število točk dosegla le še Tim Hardaway Jr. (31) in Kyrie Irving (23 točk, osem podaj), skupaj so zbrali kar 96 točk. Do konca sezona to ekipo čakajo še štiri tekme, prva v noči na ponedeljek po slovenskem času v Atlanti proti Hawks. Ti so na devetem mestu na vzhodu in se še borijo za izločilne boje sezone.

V primeru treh zmag bi imel Dallas polovični izkupiček zmag in porazov (41-41). S 37 zmagami je ostal na 11. mestu na zahodnem delu, od desetega mesta in dodatnega turnirja za končnico sedaj za eno zmago ob porazu več zaostaja za moštvom Oklahoma City (38-40), ob tem da imajo Thunder prednost v medsebojnih tekmah. Dve zmagi prednosti in poraz manj od Dallasa ima Minnesota (39-39) na devetem mestu, Mavericks pa imajo le zmago več od prvih zasledovalcev iz Utaha (36-41).

Na drugi strani se je Miami utrdil na sedmem mestu na vzhodnem delu lige. “Zmaga je zmaga. Ni mi všeč sicer, da so imeli tekmeci 61-odstotni met. Toda zelo sem vesel dejstva, da smo na koncu vendarle slavili,” je dejal Butler.

“Naše obrambe ni bilo nikjer. Enostavno jih nismo uspeli ustaviti,” pa je kratko vzrok za poraz strnil trener Dallasa Jason Kidd.

STA