Danes, v torek ob 20h, se bodo na NET TV drugič soočili kandidati za evropske poslance.

Mariborska NET TV pripravlja niz soočenj s kandidati za evropske poslance iz Slovenije. Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament bodo sicer v nedeljo, 26. 5. 2019.

Današnje drugo soočenje Maribor24 in NET TV bo izjemno zanimivo z več aspektov. V studiu bosta mnenja soočili kar dve aktualni evropski poslanki – Tanja Fajon (SD) in dr. Angelika Mlinar (SAB). Ob njiju bodo v studiu še poslanec Državnega zbora Jožef Horvat (NSi), nekdanji rektor UM, dr. Danijel Rebolj (Levica) ter Urša Zgojznik, Mariborčanka, ki bo zastopala državljansko pobudo Povežimo se.

Pripravili anketo o tujem kapitalu

Pri Maribor24.si smo za prvo soočenje pripravili in objavili anketo o glavnih pridobitvah vstopa EU, tokrat smo objavili anketo o naklonjenosti tujemu kapitalu iz posameznih držav. Po prvem soočenju, kjer so se kresala mnenja in pogledi, pogosto različni, bodo s podobnimi izzivi soočene še omenjene kandidatke ter kandidata za stolček v Evropskem parlamentu. Nosilne teme razprave bodo nova razvojna paradigma unije, azilna politika, prihodnja finančna perspektiva ter širitev EU. Prvič boste v oddaji lahko spremljali rubriko EU po mariborsko, ki jo pripravlja redakcija Maribor24. Gledalci se bodo lahko preko komentarjev in pobud tudi vključili v samo soočenje.

Vabljeni, danes, v torek, 14.05.2019 na NET TV ali v živo na Maribor24.si k ogledu drugega soočenja kandidatov za evropski parlament.