“Vlada RS pričakuje, da bodo svetovalna skupina ter vladni resorji podrobneje čim prej uskladili korake v smeri odpiranja, ko bo epidemiološka slika to dopuščala. Pri tem želi vlada upoštevati različne epidemiološke razmere po posameznih statističnih regijah, če bo to le mogoče,” je povedal Jelko Kacin.

Vlada se je včeraj na sestanku seznanila z razmerami v državi. Te še ne vlivajo optimizma za spročanje ukrepov. Vlada pričakuje, da bodo v kratkem uskladili korake v smeri odpiranja, pri tem pa želi vlada upoštevati različne razmere po statističnih regijah, je dejal Kacin.

“Vlada RS pričakuje, da bodo svetovalna skupina ter vladni resorji podrobneje čim prej uskladili korake v smeri odpiranja, ko bo epidemiološka slika to dopuščala. Pri tem želi vlada upoštevati različne epidemiološke razmere po posameznih statističnih regijah, če bo to le mogoče,” je na tiskovni konferenci povedal uradni govorec vlade Jelko Kacin.

V Mariboru včeraj 115 novih okužb

Včeraj je bilo opravljenih 8063 testov, kar je največ doslej. Potrjenih je bilo 2226 novih okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 27,6 odstotkov. Med občinami izstopajo naslednje: Celje 66, Dravograd 37, Ravne na Koroškem 24, Slovenj Gradec 35, Slovenska Bistrica kar 44, Slovenske Konjice 33, Velenje 55, Vojnik 24, Žalec 28.

“Zdi se, da Savinjska regija danes posebej izstopa. V Mariboru je bilo včeraj 115 novih okužb,” je še dejal Kacin.  V Novem mestu so imeli kar 75 novih okužb, Krško 40, Brežice 26, Trebnje 24, Litija 23, Zagorje ob Savi 19, Sevnica 17, Črnomelj 16, Kočevje 13. V Lendavi je bilo 33 novih okužb, v Murski Soboti 20, v Ormožu 25 (vsi so DSO), Ljutomer 15, Gorišnica 19, Beltinci 9.