Zunanje temperature so padle pod ničlo, kot se za letni čas spodobi. Na ARSU smo preverili, ali nas prva pošiljka snega čaka že jutri.

Vremenska slika kaže, da bomo tudi v naših krajih kmalu priča prvim snežinkam. Na Agenciji RS za okolje smo preverili, ali nas prva pošiljka čaka že jutri.

Sneg bo, a ga bo le za vzorec

Hladna fronta tokrat prinaša tudi padavine, je za maribor24.si potrdil dežurni prognostik Agencije RS za okolje: “Res je, drži. Jutri pričakujemo ohladitve in tudi meja sneženja se bo začela spuščati. Najprej bo začelo snežiti predvidoma na severozahodu Slovenije, predvsem v zgornjesavski dolini zjutraj in dopoldne.

Sredi dneva pa bodo te padavine dosegle Koroško, Štajersko v Pomurju pa bo ob močnejših padavinah dež prešel v sneg.

Kasneje bodo snežinke razveseljevale tudi pri nas: “Sredi dneva pa bodo te padavine dosegle Koroško, Štajersko v Pomurju pa bo ob močnejših padavinah dež prešel v sneg,” je pojasnil.

Več snega nad 700 metri

Nižine bodo tokrat prejele manjšo pošiljko dolgo pričakovanih snežink, višje pokrajine bodo pošteno pobeljene: “Po nižinah ne pričakujemo kake obilnejše snežne pošiljke, morda bo le pobelilo, višje lege, tam nekje nad 700 metri, pa lahko dobijo kakih 5 do 10 centimetrov snega.

Kot kaže se torej jutri ne bomo še prav obilno kepali v nižinah pa zato tudi ni pričakovati večjih težav in zastojev v prometu.

Snežne padavine konec novembra ali v začetku decembra sicer niso nič nenavadnega, gre za običajen čas, ko meteorologi po navadi beležijo prva sneženja, so še pojasnili na ARSU. No, kljub temu pričakovanje prvega snega ni nič manjše.