Po besedah ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa ta teden vlado čaka težka odločitev, kaj bo s šolami. V strokovni skupini se namreč odraža mnenje, da se morajo tudi ostali dijaki vrniti v šole. Po besedah notranjega ministra, “tudi v primeru črne faze.”

Foto: RTV Slovenija

Po besedah ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa ta teden vlado čaka težka odločitev, kaj bo s šolami. V strokovni skupini se namreč odraža mnenje, da se morajo tudi ostali dijaki vrniti v šole. Po besedah notranjega ministra, “tudi v primeru črne faze,” pred dnevi dejal za Odmeve.

Še vedno odsvetovani načrti na Obalo

Če je obalno – kraška regija prej veljala za nekakšen zgled glede upoštevanja ukrepov, se je v minulih dneh celo “nevarno približala črni fazi, je še dejal Hojs. “Razmišljamo o tem, kaj se bo zgodilo, če se bodo tudi druge regije poslabšale. Če smo še pred dnevi govorili, da so tri regije že v rumenem, zadnji podatki ne kažejo več tako optimistične slike,” je pred dnevi za Odmeve povedal notranji minister Aleš Hojs.

Hojs je ob tem pozval vse, ki so načrtovali izlete na Obalo, da se tja ne odpravijo, saj od včeraj to ni dovoljeno. Po njegovih besedah je še vedno veliko izjem, ni pa več dovoljeno oditi v trgovino v drugo regijo. V tej regiji gibanja tokrat niso omejili na občine.