Alenka Braušek poziva ministrico za šolstvo k odstopu zaradi nenošenja mask in držanja predpisane razdalje na včerajšnji prireditvi, ki jo je prenašala TVSLO.

V objavi na svojem Facebook profilu je Alenka Bratušek ostro kritizirala prireditev in obnašanje Simone Kustec, ministrice za izobraževanje, znanost in šport. Na prireditvi, ki jo je prenašala TVSLO, je bilo jasno videti, da so bili udeleženci, med katerimi je bila tudi ministrica za šolstvo in šport, brez mask, upoštevali niso niti predpisane obvezne razdalje.

Zrelo za njen nepreklicen odstop!

Kdo se dela norca iz vas!? Vsak dan od vladnih predstavnikov poslušamo kako nevaren je virus in kako število okužb raste. Vsak dan vlada sprejema bolj ostre ukrepe za “navadne” državljane. Od šolarjev zahteva, da nosijo maske!! Očitno pa ukrepi za “prvorazredne” vladne funkcionarje ne veljajo ali pa tam kjer so oni virusa NI! V tujini je, zaradi bistveno manjšega zdrsa, ker se je udeležil lokalnega dogodka z 80 udeleženci, komisar Hogan odstopil. To kar je včeraj demonstrirala ministrica za šolstvo, je zrelo za njen nepreklicen odstop! Zakaj bi državljani spoštovali ukrepe, če jih niti tisti, ki jih sprejemajo ne?”, se je na svojem Facebook ostro odzvala Alenka Bratušek