Ustvarjalce filma Sam doma 6 je očitno pritegnila idilična Slovenija.

Posnetek zaslona iz Sam doma 6.

Pred prazniki je izšel novi del filma Sam doma, imenovan Home sweet home alone. Gre za franšizo filmov, ki je po svetu in po Sloveniji kultno prepoznavna. Tudi Slovenci imamo tradicijo ob božičnih praznikih pogledati te znane filme, predvsem prvega, izdanega leta 1990. V času praznikov se ta prav tako vsako leto predvaja po TV. Tudi zadnji del je božična komedija, ki temelji na zgodbi, da družina odpotuje in po pomoti doma pozabi svojega sina. Ta se veseli svobode, dokler se v hiši ne pojavita roparja, ki ju more ustaviti.

Zasnežena Kidričeva ulica v Trzinu, bližina Ljubljane

Po poročanju N1 je bila večina filma posnetega v Montrealu in Vancouvru v Kanadi, nekaj prizorov pa tudi v Tokiju na Japonskem. Dogajanje filma je sicer postavljeno v ZDA, v Chicago. Filma niso snemali v Sloveniji, toda na začetku lahko za nekaj sekund opazimo zasneženo slovensko ulico. Gre za arhivski posnetek, ki so ga ustvarjalci očitno našli in verjetno kupili na eni izmed spletnih baz, kjer lahko najdemo posnetke lepot Slovenije. Na posnetku je Kidričeva ulica v Trzinu.

Film se verjetno ne bo uvrstil na seznam obveznih filmov, ki jih Slovenci pogledamo vsak božič

Glede na trenutne ocene filma, je malo verjetno, da bo postal del naše praznične kulture, za katero je najbolj značilen ogled filmov Sam doma 1 in 2. Čeprav so ustvarjalci filma poskušali poustvariti zgodbo originala in njegov božični duh, so ga občinstvo in kritiki slabo sprejeli. Po poročevanju 24ur je bila pričakovana tudi vrnitev igralca Macaulaya Culkina, ki je igral “originalnega Kevina”, ampak se v tem delu franšize ni pojavil.