Mercedes je napovedal konec proizvodnje za model SLC. Kdaj točno se bo ustavila proizvodnja tega kultnega dvoseda s trdo streho, še ni znano, najbrž v začetku leta 2020.

Predstavljen je bil leta 1996 kot SLK v izstopajoči rumeni barvi Yellowstone. Sledila sta dva nova modela, od prenove leta 2016 pa nosi oznako SLC. Kot spomin na svetovno premiero je SLC v svoji končni izdaji na voljo v ekskluzivni sončno-rumeni barvi. Na voljo bodo tudi bolj subtilne barve zunanjosti.

Zadnja serija z oznako Final Edition k trgovcem prihaja marca. Na voljo bo v rumeni, beli, sivi in črni barvi. Temeljil bo na različici AMG, tako da ima 18-palčna kolesa, odbijače v AMG dizajnu, 10 mm nižje športno vzmetenje in večje zavorne kolute. Na sprednjih blatnikih je nameščena ”značka” Final Edition.

Vstopni model bo nosil oznako SLC 180 in bo v Nemčiji stal 41.537 evrov. Najmočnejši, AMG SLC 43, bo poganjal šestvaljni biturbo s 390 konjskimi močmi. Med njima se bosta zvrstili še dve izvedbi z oznakama SLC 200 in SLC 300.