Od danes,1. julija 2020, so začela veljati nova pravila za vse, ki bodo potovali v Grčijo. Vlada je določila način, kako bo država sprejela potnike in kako bo izvedla njihov diagnostični pregled, z namenom zagotavljanja varnosti. Med drugim bo najmanj 48 ur pred prihodom v Grčijo potrebno izpolniti poseben obrazec.

Danes so začela veljati nova navodila za vse, ki se boste odpravili v Grčijo. Vlada je določila način, kako bo država sprejela potnike in kako bo izvedla njihov diagnostični pregled. Ukrepe so sprejeli z namenom zagotavljanja varnosti v trenutnih razmerah.

Izpolniti boste morali obrazec

Najmanj 48 ur pred prihodom v Grčijo boste morali izpolniti obrazec, na katerega boste napisali; podatke o vašem vozilu, ali prihajate z avtomobilom, podatke o vaši vstopni točki, kam ste namenjeni, kjer ste se gibali pred prihodom v Grčijo itd.

Najmanj 48 ur pred prihodom v Grčijo boste morali izpolniti obrazec, na katerega boste napisati; podatke o vašem vozilu, ali prihajate z avtomobilom, podatke o vaši vstopni točki, kam ste namenjeni, kjer ste se gibali pred prihodom v Grčijo itd.

Obrazec je dostopen na spletni strani grške vlade.

Na osnovi obrazca boste dobili posebno kodo, ki jo boste potrebovali na grški meji. Kodo imate lahko na mobilnem telefonu ali v tiskani obliki. Na osnovi vaše kode in ocene vseh pristojnih se bo sprejela odločitev, ali boste lahko nadaljevali pot, ali pa boste morali opraviti test. Če vas že prej iz katerega drugega razloga ne odslovijo nazaj, boste morali do rezultata testa v obvezno samoizolacijo na naslov, ki ste ga v obrazcu navedli kot cilj vašega potovanja.