Danes in jutri po Sloveniji varovane kolone vozil in zapore prometa

Uredništvo , 05.10.21 ob 09:19

Slovenija bo danes in jutri gostila vrh EU-Zahodni Balkan. Policisti bodo zato ponekod izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa.

Danes in jutri po Sloveniji varovane kolone vozil in zapore prometa
Med obiskom delegacij vrha EU-Zahodni Balkan bodo policisti na določenih lokacijah ali trasah potovanj varovanih oseb izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa. “Glede na dano situacijo bomo urejali promet tudi na vseh večjih križiščih. Varovanim osebam bomo zagotavljali čim bolj nemoten prehod, ostalim udeležencem v prometu pa normalno vključitev v promet. Na posameznih cestnih odsekih bo veljala prepoved prometa za tovorna vozila,” so napovedali na Policiji.

Po besedah vodje Centra za varovanje in zaščito Bojana Omana gre za enega najpomembnejših dogodkov predsedovanja Slovenije Svetu Evropski uniji, ki se ga bodo udeležili predsedniki vlad EU, Zahodnega Balkana ter ostali visoki predstavniki EU z delegacijami in spremstvom. Varnostni ukrepi policije bodo zato prilagojeni najvišji stopnji varovanja.

Varovane kolone imajo prednost

Na Policiji so voznike opozorili, da morajo varovanim kolonam omogočiti prost prehod. “Ob srečanju policijskih vozil za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi lučmi, morate ustaviti, se po možnosti umakniti z vozišča ter varovani koloni omogočiti neoviran in prost prehod,” so povedali.

Z vožnjo lahko nadaljujete takoj, ko mimo vas zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z rdečo in modro lučjo, oziroma ko vam to dovolijo policisti, ki bodo urejali promet v križišču.

Policisti voznike pozivajo, naj dosledno upoštevajo znake in odredbe policistov ter prometno signalizacijo: “Priporočamo vam, da se na pot odpravite prej kot običčajno, vožnjo pa prilagodite razmeram na cestah. Svetujemo tudi, da še pred odhodom na pot preverite razmere na cestah na Prometno-informacijskem centru za državne ceste in po potrebi uporabite druge ceste.”
Koristni nasveti
Kaj je pomembno vedeti o vzdrževanju vašega vozila?
Mariborski Guma center
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Oglasno Sporočilo, 06.12.23 ob 03:10
nova pravila
V veljavo stopila nova pravila v cestnem prometu