Ustanovitelji pravijo da želijo obrniti svet na bolje, ustvariti novo gibanje ter povrniti optimizem Mariborčanom.

Slika je simbolična

Ustanovitelji pravijo da želijo obrniti svet na bolje, ustvariti novo gibanje ter povrniti optimizem Mariborčanom. Gre za nov koncept trgovin, ki bo spremenil odnos do viškov hrane z diskontno prodajo, zmanjševal odpadke in hkrati z nizkimi cenami skrbel, da le ta pride do skupin osveščenih ljudi. Koncept trgovine Robin Food tako je, da bi svoje police napolnili s presežki hrane. V osnovi želijo, da bodo presežke hrane za trgovino ali kupili ali jim bodo podarjeni, te izdelke pa bodo potem ponudili po ceni, ki bo od 50 do 80 % nižja kot v običajni trgovini, odvisno od tega, kako blizu roka uporabe bo izdelek.

Pozitiven vpliv na okolje

Projekt Robin Food je kreiran z željo po preoblikovanju odnosa do proizvedene hrane in naravnega okolja, povedo v ekipi: “Odgovornost vseh namreč je, da s svojimi poslovnimi in tudi osebnimi odločitvami pozitivno vplivamo na okolje in kot odgovorni prebivalci planeta varujemo in ohranjamo naravne vire na vsakem koraku.”

Trajnostno naravnana trgovina

Vizija trgovine Robin Food je, da dvignejo Slovenijo na noge z vzpostavitvijo največjih trajnostno naravnanih trgovin, ki bodo predmet vzora ostalim državam v Evropi. “Delovali bomo odgovorno, tako do narave kot družbe, zato bomo skrbeli, da ne ustvarjamo odpadkov – izvajamo krožno gospodarstvo na najvišjem možnem nivoju. Zato verjamemo, da bo Maribor postal poligon največjega krožnega gospodarstva v praksi,” napoveduje direktor podjetja KROGOS trgovina in storitve d.o.o., g. Iztok Lugarič, tik pred odprtjem trgovine Robin Food v Mariboru.

Projekt Robin Food vodijo ljudje, ki želijo obrniti svet na bolje ter ustvariti novo dimenzijo v cikličnem gospodarjenju s presežki hrane. Trgovina v Mariboru pa se odpira teden, natančneje v četrtek, 6. julija, ob 12. uri na Sokolski ulici.