V večjem delu države še vedno sneži. Čeprav se sneg oprijema cestišč in je vidljivost zmanjšana, tokratno sneženje zaenkrat ni povzročilo večjih preglavic v prometu. Na cestah v Mariboru so posipne in plužne skupine. V Nigradu so nam povedali, da so vsa njihova razpoložljiva vozila na delu. Pluženje snega izvajajo od pol tretje ure zjutraj, pred tem pa so ceste posipavali s soljo. “Čeprav sneženje pojenja, za nas še zdaleč ni končano. Glavne ceste so zaenkrat normalno prevozne, obstajajo pa še kakšne ulice, ki pa jih bomo do večera sčistili,” zagotavljajo na Nigradu.
Zaradi nizkih temperatur je možnost poledice na izpostavljenih mestih, na mostovih in ob gozdovih.
 V Mariboru zapadlo 21 cm snega
Do jutra je po podatkih Agencij RS za okolje (Arso) v osrednji Sloveniji zapadlo okrog 25 centimetrov snega, v hribovitem svetu zahodne in severozahodne Slovenije do okrog 40, v jugovzhodnih krajih okrog 20, drugod od pet do 15 centimetrov. Do večera lahko predvsem v jugovzhodni Sloveniji še pade od pet do 10 centimetrov snega. V Mariboru so, do 19. ure, izmerili 21 centimetrov snega.
Popoldne in v noči na ponedeljek bo v severovzhodni Sloveniji pihal veter do okoli 70 kilometrov na uro. Veter bo prenašal sneg in gradil snežne zamete, opozarjajo na Arsu.
 Vožnjo prilagodite razmeram
Če se odpravljate na pot, hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti, predvsem pa poskrbite za večjo varnostno razdaljo kot na suhi cesti. Vozniki naj se tudi izogibajo situacijam, kjer je treba nenadno zavirati, speljujejo naj počasi in postopoma, vožnja skozi ovinke pa naj bo umirjena in počasnejša.
 
Brezplačen prevzem posipne soli
V času trajanja zimske sezone, to je od 15.11.2014 do 15.03.2015, se občani Maribora lahko vsak delovni dan oglasijo na sedežu podjetja Nigrad, komunalno podjetje d.d. Zagrebška cesta 30 ali v času uradnih ur na sedežu posamezne mestne četrti ali krajevne skupnosti in ob predložitvi osebnega dokumenta brezplačno prevzamejo 20 kg soli za posip.
Sol je v razsutem stanju, zato je potrebo s seboj imeti ustrezno posodo.
sta