Mercator je že lani izrazil interes za prevzem omenjene trgovine, ko bodo formalni postopki to omogočali.

Poročali smo že o tem, da je v začetku letošnjega leta trgovina v Bistrici od Dravi zaprla svoja vrata. Takrat so iz Občine Ruše sporočili, da so krajani Bistrice ob Dravi so že nekaj časa opozarjali na slabo založenost trgovine Klasek v Bistrici, ki deluje pod znamko Mercator in je s 1.1.2018 prenehala obratovati. Trgovina Klasek je bila edina trgovina v kraju Bistrica ob Dravi, v sosednjih krajih Bezena in Laznica jih ni, tako da so najbližje trgovine v Rušah in Limbušu.

Izkazan interes za prevzem omenjene trgovine

Zdaj pa vse kaže na to, da bo trgovina vendarle ponovno odprla svoja vrata. V Mercatorju so nam namreč na naše povpraševanje o omenjeni trgovini povedali: “Trgovina v Bistrici ob Dravi sodi k podjetju Klasek in je bila Mercatorjeva franšiza. To pomeni, da je Mercator za trgovino dobavljal izdelke, ni je pa upravljal, kot je bilo ponekod napačno navedeno. Zato o razlogih za zaprtje trgovine Mercator ne more govoriti, je pa Mercator že lani izrazil interes za prevzem omenjene trgovine, ko bodo formalni postopki to omogočali.”

Krajani so se sicer pritoževali nad slabo založenostjo in manjko osnovnih artiklov oz. življenjskih potrebščin. Ponudba trgovine velikokrat ni omogočala celovit nakup za gospodinjstvo, trenutno zaprtje trgovine pa predstavlja veliko težavo predvsem starejšim občanom, ki nimajo lastnega prevoza. Kavarnica Klasek v istem objektu obratuje sicer nemoteno naprej.