Rozman je z zagnanostjo in predanostjo vodil agencijo skozi obdobje pomembnih sprememb in rasti.

Po štirih letih vodenja se je 30. septembra zaključil mandat Uroša Rozmana, direktorja Regionalne razvojne agencije za Podravje – Maribor.

Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor (RRA Podravje – Maribor), ki je letos obeležila 30 let delovanja, je kot nosilna razvojna agencija v Podravju skupaj s partnerskimi institucijami najpomembnejši člen za razvoj 41 občin v regiji. Je del Kreativnega parka Drava (KPD), ki predstavlja regijsko stičišče podjetništva, tehnologij in kreativnih industrij s tesno vpetostjo digitalizacije regije in usposabljanj na področju podjetništva.

Uroš Rozman je s svojo vizijo o razvoju Podravja štiri leta zagnano vodil RRA Podravje – Maribor. Njegov mandat zaznamujejo pomembne spremembe za rast agencije, povezovanje občin in s tem razvoj podravske regije, so sporočili iz RRA.

Rozman je s svojo predanostjo postavil trdne temelje za nadaljnje uspešno delo agencije. Z začasnim vodenjem bo kot vršilka dolžnosti (v. d.) vajeti prevzela Karmen Razlag, ki na RRA Podravje – Maribor že tretje leto uspešno vodi sektor za turizem. Njena strokovnost in izkušnje bodo zagotovile nemoten prehod ter nadaljevanje dela agencije.

Pod njegovim vodstvom se je Mariborska razvojna agencija (MRA) uspešno transformirala v Regionalno razvojno agencijo (RRA) in postala vplivna razvojna in raziskovalna institucija, ki spodbuja trajnostni in gospodarski razvoj. S strateško pripojitvijo Inštituta Wcycle Maribor in Štajerskega Tehnološkega Parka se je dejavnost agencije, poleg podjetništva in regionalnega razvoja, usmerilo tudi v krožno gospodarstvo ter digitalizacijo. Ustanovljeni so bili novi sektorji za raziskave, razvoj in inovacije, turizem ter splošne službe, ki so izboljšali notranjo organizacijo in delovanje. Temu sledeč se je letni obseg števila izvajanja projektov povečal s 17 na 53 s čimer se je dodatno okrepila usmerjenost agencije v doseganje poslanstva za dobrobit celotne regije. Vzpostavljena je tudi mreža za spodbujanje naložb Invest Podravje ter ustanovljen Mrežni Podjetniški Inkubator Podravje, ki na sedmih lokacijah podpira podjetniško rast, spodbuja inovacije ter ustvarja delovna mesta v Podravju. S svojo povezovalno naravo je pri turističnih projektih uspešno združil 30 partnerjev za razvoj trajnostnega turizma Pohorja (Partnerstvo za Pohorje), 39 občin v Destinacijo Štajerska ter 21 občin v partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot (Drava Bike), katere idejna zasnova je produkt njegove magistrske naloge. Na splošno pa se je partnerstvo z občinami v teh štirih letih skozi skupne projekte razširilo s 16 na 52 občin.