Srečnež, ki je zmagovalno kombinacijo vplačal na bencinskem servisu Petrol v Račah, ima stalno prebivališče v občini Rače – Fram.

Dobitnik sedmice, ki je bila izžrebana novembra lani in ki je zmagovalni loto listek vplačal na prodajnem mestu Loterije Slovenije, na bencinskem servisu Petrol v Račah, je občan te občine oziroma ima v njej stalno prebivališče. Srečne številke 10, 13, 15, 18, 20, 29, 30 in 33 so dobitniku prinesle dober milijon evrov, 15-odstotni davek, ki znaša skoraj 190 tisočakov, pa je prejela občina Rače – Fram, poroča Večer. Pri Loteriji Slovenije zaradi varovanja osebnih podatkov objavijo le kraj vplačila dobitnika.

Skrivnost ostaja skrita

Dolgo časa se je sicer ugibalo kdo je pravzaprav srečni dobitnik ali dobitnica, tudi v sami občini je bilo kar nekaj govoric. Prvotno naj bi sicer veljalo, da gre za dobitnika iz Hoč, ki je bil v Račah slučajno, zatem da je milijonarka postala mlajša punca, srečno roko pa naj bi po drugi verziji imel moški srednjih let oziroma neka učiteljica iz Maribora. Kdo je pravzaprav srečnež ali srečnica, ki je bogatejša za milijon evrov, ostaja skrivnost, tudi sami občani pa niso opazili nikogar, ki bi morda čez noč kupil kakšen prestižnejši avtomobil. Kljub temu, da je župan Branko Ledinek pozval dobitnika na kavo, pa se ta tudi njemu (še) ni razkril.