Konec meseca se bo na Trgu Leona Štuklja že tretjič ustavila turneja ulične hrane, ki pa letos napoveduje veliko raznolikosti in novosti.

Karavana ulične hrane se bo ponovno ustavila v Mariboru in vas razvajala z dobrotami v okviru turneje Street Food Market Austria in Street Food Market Slovenija.

Zdaj že tradicionalni zadnji vikend v avgustu bo med 29. in 31. avgustom na Trgu Leona Štuklja več kot 40 ponudnikov predstavilo svoje dobrote svetovne kuhinje iz svojih predelanih vozil – “food truckov”.

Vabljeni na kulinarično razvajanje, ko bo Trg Leona Štuklja postal mednarodno prizorišče ulične prehrambene scene.

Številni ponudniki hrane, ki so v Mariboru že bili lani ali predlani, si ponovno želijo biti del tridnevnega dogajanja. Ponudnik Andrej Kogovšek, ki bo na Trgu Leona Štuklja od 29. do 31. avgusta 2019 že tretje leto zapored pripravljal slastne Sam Churrose (preprosta sladka španska jed) je nad Street Food Marketom Maribor enostavno navdušen: »Street Food Market je dogodek, kjer se prepleta strast in ljubezen do hrane ter prijateljsko druženje ob dobri hrani in pijači. Je sodobna selitev hrane iz dežele v deželo. Je zelo pomembno dogajanje za razvoj področne kulinarike in je vse, kar mesto potrebuje za dober vikend. Street Food Market Maribor preprosto rečeno: To Je To!«

Organizatorji Street Food Marketa Maribor so zadovoljni, da s festivalom odpirajo tudi vrata mariborskim in slovenskim ponudnikom v tujino ter povezujejo domače in tuje ponudnike med seboj.

Vsaka hrana je zgodba zase

V skladu s konceptom kulinaričnih festivalov Street Food Market se ponudba hrane in ponudnikov na Street Food Market Maribor vsako leto spreminja. »30-40 odstotkov ponudnikov vedno osvežimo z novimi. Vsako leto naredimo novo prijavo za lokalne ponudnike predvsem iz Maribora in Slovenije ter naredimo selekcijo glede na ponudbo, kvaliteto in atraktivnost ponudnika. Letos je bilo zanimanje ponudnikov zares izredno in  dobili smo več povpraševanj, kot pa imamo na trgu Leona Štuklja prostih mest. Število enot se vedno giblje do 40,« dodaja Mitja Špes in razkriva, da je hrana v vsaki enoti, predelanem tovornjaku ali prikolici, zgodba zase: »Izjemno popularni so še vedno burgerji, vedno bolj znani postajajo hot dogi, steaki, češke pivske klobase in krače, vegetarijanski buriti, palačinke, ki jih bo pripravljal sam Masterchef, znani makroni iz ateljeja Karim, različne dobrote iz Šrilanke, naravni sladoled na palčki, slastni vaflji, domači štruklji in še bi lahko naštevali. Zato je najbolje, da ljudje pridejo in sami izberejo svojo najljubšo jed, ob tem pa doživijo utrip mesta Maribor, Trg Leona Štuklja v teh dneh in sam koncept Street Food Marketa Maribor.«

Vstop na edinstveni kulinarični festival je prost

Kulinarični festival bo imel ponovno tudi humanitarno noto, del sredstev bo namenjen porojektu Botrstvo. Izpostavimo še eno dodano vrednost mariborskega festivala – Street Food Market Maribor je družini prijazen festival, saj je ves čas dogajanja na Trgu Leona Štuklja poskrbljeno tudi za animacijo za najmlajše.

Več informacij najdete TUKAJ.