Starše

Dravska kolesarska pot je že v celoti povezana in označena od meje z Avstrijo do meje s Hrvaško, a je načrtov, da bi jo še bolj ustrezno uredili, kar nekaj.

Uredništvo3 tedni

Nadomestni župan občine Starše Stanislav Greifoner je zadovoljen, da občina ni zadolžena. Kot prioritetne projekte izpostavlja zagon industrijske cone, gradnjo podružnične šole v Marjeti in gradnjo doma starostnikov.

Damjan Veršič2 meseca

V drugem krogu nadomestnih volitev v občini Starše je z 52 odstotki zmagal Stanislav Greifoner.

Uredništvo3 meseci

Občani Starš so danes izbirali nadomestnega župana po tistem, ko je na zadnjih volitvah izbrani Bojan Kirbiš, ki je občino vodil od leta 2010, konec junija umrl. Za županski položaj do konca mandata, ki se izteče čez dve leti, se je potegovalo sedem kandidatov, volivce pa čaka še drugi krog. Vanj sta se uvrstila Nataša Petek in Stanislav Greifoner.

Uredništvo4 meseci

Občani Starš se danes odpravljajo na nadomestne županske volitve. Zadnji izbrani župan Bojan Kirbiš, ki je občino vodil od leta 2010, je konec junija umrl, za njegovega naslednika do izteka mandata čez dobri dve leti pa se poteguje sedem kandidatov. Med njimi sta le dva strankarska.

Uredništvo4 meseci

Aleksander Furek, ki kandidira za župana Starš, je bil pred petnajstimi leti obsojen spolnega napada, za kar je bil tudi pravnomočno obsojen na pogojno kazen.

Uredništvo4 meseci

V občini Starše se v nedeljo, 27. septembra obetajo nadomestne volitve za župana. Kandidaturo je oddalo kar sedem kandidatov. Pri vseh kandidatih smo preverili kakšne kakšne so njihove ambicije in vizija o vodenju občine.

Jon Knez4 meseci

V sklopu projekta Zlata Drava obujajo zgodbe o zlatokopih, s katerimi želijo to kulturno-zgodovinsko izročilo o izpiranju zlata v Zlatoličju prenesti na naslednje rodove.

Uredništvo4 meseci

Pretok reke Drave je povečan, zato so se pred nekaj minutami v Dupleku in Staršah že oglasile sirene.

Uredništvo5 mesecev

Za župana Starš se bo 27. septembra potegovalo sedem kandidatov. Nadomestne volitve bodo v Staršah izvedli po smrti Bojana Kirbiša, ki je občino vodil od leta 2010.

Uredništvo5 mesecev

Občina Starše želi v neposredni bližini avtocestnega priključka Marjeta na odseku Slivnica-Draženci spremeniti namensko rabo prostora iz površin cest v površine za centralne dejavnosti.

Uredništvo5 mesecev