Slovenska Bistrica

Občinski svet Slovenske Bistrice je potrdil, da bo v prostorih nekdanje osnovne šole odslej upravna enota.

Uredništvo3 dnevi

Kolesa v okviru posebnega projekta v Slovenski Bistrici bodo kmalu zapeljala po tamkajšnjih ulicah, bistriški svetniki pa bodo danes razpravljali o sistemu izposoje.

Uredništvo1 teden

Košarkarški reprezentant Klemen Preprelič iz Cigonce pri Slovenski Bistirci je bil izbran v idealno peterko španke košarkaške lige ABC prvenstva.

Uredništvo2 tedna

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v. d. generalnega direktorja policije Antona Travnerja prosil, da o dogajanju v Slovenski Bistrici, ko so pripadniki t. i. Štajerske varde obiskali tamkajšnjo policijsko postaji in zahtevali pojasnila, pripravi odzivno poročilo.

Uredništvo2 meseca

Okoli 50 uniformiranih pripadnikov skupin, znanih po imenu Štajerska varda in Krajnska varda, je po končanih aktivnostih na območju Slovenske Bistrice pristalo na lokalni policijski postaji.

Uredništvo2 meseca

S PU Maribor so sporočili, da se je danes v Mariboru zbralo okrog sto protestnikov. Policisti so zbrane opozarjali na kršenje odloka o začasni prepovedi zbiranja na javnih mestih. 19 oseb opozoril ni upoštevalo, zato so policisti njihove podatke predali inšpektorjem zdravstvenega inšpektorata.

Uredništvo3 meseci

V štirih občinah na območju upravne enote Slovenska Bistrica je trenutno število okužb s koronavirusom največje v bistriški občini in Oplotnici.

Uredništvo3 meseci

Tamkajšnji župan dr. Ivan Žagar, ki je občane poziva k odgovornemu ravnanju, je na današnji novinarski konferenci med drugim dejal, da so sprejeli še nekaj dodatnih ukrepov, ki stopajo v veljavo že danes oziroma jutri.

Uredništvo4 meseci

Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ob močnejših padavinah ponekod v notranjosti Slovenije lahko spustila do nižin.

Uredništvo5 mesecev

V Slovenski Bistrici so neznanci vlomili v trgovino z mobilnimi telefoni.

Uredništvo5 mesecev