Slovenska Bistrica

Malo po polnoči so bili gasilci obveščeni, da je zagorela streha stanovanjskega bloka.

Uredništvo3 tedni

Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) je zaznala, da je v podtalnici dravskega polja povečana vsebnost hormonskega disruptora, atrazina.

Uredništvo1 mesec

Na zadnji redni seji občinskega sveta v občini Slovenska Bistrica so za v. d. direktorja Razvojno-informacijskega centra imenovali Tomaža Repnika. Monika Kirbiš Rojs, ki je do nedavnega opravljala funkcijo direktorice, je namreč postala sekretarka na ministrstvu za razvoj in evropsko kohezijo.

Uredništvo2 meseca

Kolesa v okviru posebnega projekta v Slovenski Bistrici bodo kmalu zapeljala po tamkajšnjih ulicah, bistriški svetniki pa bodo danes razpravljali o sistemu izposoje.

Uredništvo3 meseci

Košarkarški reprezentant Klemen Preprelič iz Cigonce pri Slovenski Bistirci je bil izbran v idealno peterko španke košarkaške lige ABC prvenstva.

Uredništvo3 meseci

Na četrtkovi seji so občinski svetniki v Slovenski Bistrici obsodili nedavni primer nestrpnega in provokativnega ravnanja pripadnikov Štajerske varde na tamkajšnji policijski postaji. Ob tem so vlado pozvali, da naj čimprej sprejme ustrezno zakonodajo, ki bi pristojnim na tem področju zagotovila učinkovito in zakonito ukrepanje.

Uredništvo3 meseci

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v. d. generalnega direktorja policije Antona Travnerja prosil, da o dogajanju v Slovenski Bistrici, ko so pripadniki t. i. Štajerske varde obiskali tamkajšnjo policijsko postaji in zahtevali pojasnila, pripravi odzivno poročilo.

Uredništvo4 meseci

Okoli 50 uniformiranih pripadnikov skupin, znanih po imenu Štajerska varda in Krajnska varda, je po končanih aktivnostih na območju Slovenske Bistrice pristalo na lokalni policijski postaji.

Uredništvo4 meseci

S PU Maribor so sporočili, da se je danes v Mariboru zbralo okrog sto protestnikov. Policisti so zbrane opozarjali na kršenje odloka o začasni prepovedi zbiranja na javnih mestih. 19 oseb opozoril ni upoštevalo, zato so policisti njihove podatke predali inšpektorjem zdravstvenega inšpektorata.

Uredništvo5 mesecev

V štirih občinah na območju upravne enote Slovenska Bistrica je trenutno število okužb s koronavirusom največje v bistriški občini in Oplotnici.

Uredništvo6 mesecev

Tamkajšnji župan dr. Ivan Žagar, ki je občane poziva k odgovornemu ravnanju, je na današnji novinarski konferenci med drugim dejal, da so sprejeli še nekaj dodatnih ukrepov, ki stopajo v veljavo že danes oziroma jutri.

Uredništvo6 mesecev