Podjetje Stela Haus, ki projektira in gradi po meri izdelane visoko kakovostne montažne hiše, je v zadnjih letih postalo pomembno podjetje na trgu. Ukvarja se z načrtovanjem, proizvodnjo in montažo skoraj-nič energijskih in pasivnih montažnih hiš. Ta vikend so stopili še korak naprej, saj so v svojih proizvodnih prostorih v Slovenski Bistrici organizirali sejem, nanj pa povabili številne obiskovalce, ki lahko vidijo celotno proizvodnjo, se pogovorijo z vsemi dobavitelji in proizvajalci materialov, s katerimi Stela Haus sodeluje.

Sejem Stela Haus

Sejem Stela Haus

Odziv je odličen, nam pove ustanovitelj in direktor podjetja Vladimir Šunjka. “Imamo veliko obiskovalcev iz Slovenije pa tudi Hrvaške. Zdaj imajo priložnost, da na enem mestu vidijo vse. Do zdaj so lahko na sejmih, kjer smo bili, videli le katalog in kakšen vzorec stene. Sedaj vidijo razstavljene vse materiale, vidijo proizvodnjo, vidijo vzorce, pravzaprav vsak produkt, ki ga bodo imeli v hiši, če se bodo odločili zanjo.”

Nov koncept

Stela Haus je do zdaj bila na več sejmih, na primer v Celju, na Hrvaškem ali v Italiji. “Zdaj pa smo se odločili za novi koncept, kar pomeni, da bomo dvakrat na leto organizirali svoj hišni sejem v sodelovanju z našimi partnerji. To so tisti, od katerih kupujemo materiale, s katerimi gradimo naše hiše. Vse stranke lahko tako sedaj vidijo čisto vse. Od tega, kakšno je sodelovanje z našimi dobavitelji, do tega, iz kakšnih materialov se gradi hiša.”

Sejem Stela Haus

Sejem Stela Haus

Sejem Stela Haus

Na sejmu se torej predstavljajo skupaj z dobavitelji. To so James Hardie fermacell, Isocell gmbh, Sto fasadni sistemi, Obenauf d.o.o., Terran strešna kritina, Vaillant toplotne črpalke, Satler okna, Mavi kopalniška oprema, Knauf inuslation, Kerowood parketi, MFH Systems, Simbau gradbeništvo, Lokve lesena okna in Hidramont strojne instalacije. “Ravno zato, ker so vsi tukaj, se lahko boljše predstavimo. Na enem obisku stranka lahko vidi proizvodnjo, vse materiale, proizvajalce materialov, tehnologijo, lahko opravijo razgovor z našimi konstruktorji, arhitekti in ostalimi zaposlenimi v podjetju.”

Stranke so različne

Na vprašanje, kaj stranke najbolj zanima, Šunjka v smehu odgovori, da cena. A zanima jih seveda mnogo več, so pa vprašanja različna od stranke do stranke. “Ene stranke še nimajo parcel, druge, ki imajo gradbeno dovoljenje, pa najbolj zanima dobavni rok. Ta je pri nas, zdaj ko smo povečali kapacitete, zelo hiter. Danes imamo na primer tukaj stranko, ki je z nami stopila v stik pred dvema letoma na dnevu odprtih vrat v Latkovi vasi, zdaj pa smo z njo sklenili konkretni dogovor in podpisali pogodbo. Pozornost tako posvečamo vsaki stranki posebej in takšen sejem je odlična priložnost za to.”