Občina Šentilj v športnem parku v Sladkem vrhu gradi srednje veliki pumptrack.

Ljubitelji koles, rolk, rolerjev in skirojev v šentiljski občini že nestrpno pričakujejo 21. junij, dan, ko bodo otvorili nov »pumptrack« oziroma Kolopark Sladki Vrh.

Po besedah župana šentiljske občine mag. Štefana Žvaba izgradnja pumptracka pomeni uresničitev obljube in veliko pridobitev za rekreacijo mladih. Z pumptrackom se tudi nadaljuje urejanje športnega parka v Sladkem vrhu, ki postaja ob brodu na Muri vse bolj športno-turistični center.

Značilnost so višje vozne brežine

Pumptrack se gradi ob trgovini Jager v športnem centru, v bližini šole. Obsega 1000 kvadratnih metrov površine, od tega 400 vozne. To ga po besedah Anžeta Bizjaka, glavnega inženirja Zavoda Alinasa, ki gradi park, uvršča med srednje velike poligone.

Novost tega pumptracka so tudi višje vozne brežine, ki omogočajo bolj atraktivno vožnjo, razsvetljava bo omogočala tudi večerno uporabo poligona. Ob klopeh bo nameščen tudi t.i  slackline«, trak za hojo in učenje ravnotežja.

Mladi iz Sladkega vrha in širše tako od občine dobivajo najlepše darilo ob koncu šolskega leta, ki ga bodo med počitnicami zanesljivo dobro izkoristili.