Ta vikend bo potekal že osmi dobrodelni 24-urni vzpon na Martnico na ruškem Pohorju.

Osnovna šola Janka Glazerja Ruše, Martnica Pohorje in društvo Lira Ruše, letos ponovno organizirajo tradicionalno dobrodelno prireditev. Začetek prireditve bo v petek, 7. 6. 2019 ob 16.00, zaključek pa v soboto, 8. 6. 2019 ob 16.00. Prireditev se prične v centru Ruš, cilj pa bo pri Okrepčevalnici Martnica na ruškem Pohorju.

V 24 urah čim večkrat od začetka do cilja

Cilj vsakega udeleženca je, da po svojih zmožnostih v 24 urah s kolesom ali peš, čim večkrat premaga razdaljo od starta do cilja. Z vsakim vzponom prispeva v dobrodelni fond določeno vsoto denarja. Dolžina poti po regionalni poti za kolesarje je 6 km, po pešpoti pa 3 km. Višinska razlika med startom in ciljem je 370 m. Cesta je asfaltirana in bo na dan dogodka označena, očiščena ter na nevarnih predelih zavarovana.

8 evrov na posameznika za dobrodelnost

Dobrodelni prispevek vsakega posameznika bo 8 evrov. Organizatorji obljubljajo udeležencem dva topla obroka, napitke, sadje, priznanje, ter pa seveda najpomembneje, da bodo prispevali k dobrodelnosti in naredili nekaj tudi za svoje zdravje.

Zaključek prireditve bo v soboto ob 16h  pri Okrepčevalnici Martnica na ruškem Pohorju , kjer bodo razglasili najbolj vztrajne pohodnike in kolesarje. Tudi letos bo pričetek na parkirišču pred Kmetijsko zadrugo Ruše, s čimer so se želeli izogniti prečkanju glavne ceste Ruše-Maribor in poskrbeti za večjo varnost udeležencev.

Več o prireditvi si lahko preberete tukaj.