Na uradni otvoritvi Ulice Ruške čete je trak prerezala ruška županja Urška Repolusk.

V okviru 23. občinskega praznika je v Rušah včeraj popoldne potekala uradna otvoritev Ulice Ruške čete. Krajšo slovesnost, ki se za začela na vrhu omenjene ulice (pri bencinskem servisu), je z rezom traku otvorila Urška Repolusk, županja ruške občine. Program sta spremljala Godba Ruše in Mažoretni in twirling klub Ruše. Po uradnem delu prireditve se je po obnovljeni ulici popeljalo več starodobnih vozil pod okriljem Združenja šoferjev in avtomehanikov Ruše.

Z obnovo so pridobili skoraj 30 parkirnih mest

Županja Urška Repolusk je za naš medij povedala, da je zelo vesela, da je projekt Ulice Ruške čete, vreden okoli 300 tisoč evrov, zaključen. »Gre za obsežen projekt, pri katerem ni pomembna samo ureditev cestišča, pač pa tudi infrastrukture pod asfaltom; kanalizacije in plinovoda. Prenovo smo izvajali v več etapah, da je bil dostop do stanovanjskih blokov čim manj moten. Obnovili smo ulico v dolžini 343 metrov in pridobili skoraj 30 javnih parkirišč, enostranski pločnik ter kolesarsko pot vzdolž ulice. Pomembna pridobitev je tudi nova led razsvetljava. Veseli smo, da so prebivalci okoliških blokov projekt, s katerim smo povečali kvalitetno njihovega bivanja, lepo sprejeli.«

Obnovili smo ulico v dolžini 343 metrov in pridobili skoraj 30 javnih parkirišč, enostranski pločnik ter kolesarsko pot vzdolž ulice. Pomembna pridobitev je tudi nova led razsvetljava.

Repoluskova je dodala, da bo Vranjakova ulica naslednja, ki jo bodo prenovili.