Slaba dva meseca pred lokalnimi volitvami smo v anketi preverjali, kateremu kandidatu za župana so bralci najbolj naklonjeni.

Glede na to, da nas 20. novembra čakajo lokalne volitve, smo bralce v anketi ta teden vprašali, koga od možnih kandidatov za župana Mestne občine Maribor bi podprli, če bi bile volitve to nedeljo. V anketo smo uvrstili imena tistih kandidatov, ki se najpogosteje pojavljajo v javnosti, vsa imena županskih kandidatov v Mariboru pa morajo biti uradno znana do 20. oktobra. O imenih vas bomo sproti obveščali.

Tako so lahko bralci glasovali za: Roka Snežiča, davčnega svetovalca in mariborskega podjetnika, Sašo Arsenoviča, trenutnega župana Mestne občine Maribor, Janeza Ujčiča, nekdanjega direktorja RTS-a in zdajšnjega direktorja Mednarodnega raziskovalnega centra II. svetovne vojne Maribor, Davida Kastelica, dolgoletnega predsednika uprave Zavarovalnice Sava in aktualnega predsednika uprave zavarovalnice Grawe, Borisa Novaka, nekdanjega direktorja Pošte Slovenije in aktualnega direktorja Energetike Maribor, Heleno Cvikl, nekdanjo ravnateljico Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, Duško Godina, direktorico Agencija za energijo, Vojka Flisa, nekdanjega direktorja UKC Maribor, Miho Recka, mestnega svetnika Mestne občine Maribor, Dejana Kaloha, poslanca v Državnem zboru RS, Igorja Jurišiča, mestnega svetnika Mestne občine Maribor in predsednika Popotniškega združenja Slovenije, in Lidijo Divjak Mirnik, nekdanjo poslanko v Državnem zboru RS, zaposleno v Študentskih domovih Maribor.

Na objavo ankete sta se odzvala David Kastelic, ki nam je zatrdil, da ne bo kandidiral za mariborskega župana, in Boris Novak, ki je pojasnil, da ne gre v boj za županski stol in da tega ni nikdar nameraval.

Največ glasov sta prejela Vojko Flis in Miha Recek

V anketi smo prejeli 2.352 glasov, največ, 681, kar predstavlja 29 odstotkov, so jih bralci namenili Vojko Flisu, na drugo mesto se je uvrstil Miha Recek (579 glasov oziroma 25 odstotkov), na tretje s 462 glasovi (20 odstotkov) Saša Arsenovič. Sodeč po naši anketi, Maribor župana ne bi dobil v prvem krogu, ki bo potekal 4. decembra.

Javno mnenje in podporo možnim kandidatom na volitvah 20. novembra bomo v našem mediju preverjali tudi v prihodnje, in sicer v obliki podobnih anket, ki jih bomo pripravljali na 14 dni.