Rače – Fram

Zaradi naravnih danosti in dobre strateške lege je kolesarjenje po Framski turnokolesarki poti lahko zelo zanimivo, dinamično in poučno, saj je pot speljana skozi več pohorskih vasi, mimo naravnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, kmečkih turizmov in turističnih kmetij.

Andreja Bjelan4 dnevi

Na facebooku se je pojavil zapis najditelja, ki je poskrbel za ranjenega kužka, lastnika pa poziva, da se mu oglasi.

Uredništvo1 mesec

V potoku Žabnik na območju Rač, kjer so zadnja leta beležili alarmantne vsebnosti nevarnih snovi, posebej živega srebra, so mejne vrednosti teh snovi sicer še presežene, a se stanje z boljšo osveščenostjo industrije in javnosti izboljšuje. Največji korak v tej smeri pa bo izgradnja nove čistilne naprave, napovedana za prihodnje leto.

Uredništvo1 mesec

V okolici občine Rače – Fram so neznanci zastrupili psičko. O podobnih primerih pa so pred kratkim poročali tudi iz okoliških krajev.

Uredništvo2 meseca

V Kmetijski zadrugi Rače ponujajo za svoje kupce le najboljše, lokalno meso. V njihovi ponudbi je trenutno najbolj aktualen žar program, zavedajo pa se, da je pomembno, da je žar meso pravilno pripravljeno.

Uredništvo3 meseci

V Kmetijski zadrugi Rače se nenehno trudijo izboljšati ponudbo in stopiti korak bližje kupcem in njihovim potrebam. Maloprodajne cene za kupce se v teh težkih časih niso zvišale.

Uredništvo5 mesecev

Nova čistilna naprava v Račah je še kako potrebna. Poskusno bi lahko pričela obratovati že prihodnje leto, povzročala bo manj hrupa in neželenih vonjav, iz odpadnih voda pa bo odstranjevala tudi dušik in fosfor.

Andreja Bjelan5 mesecev

Občinske uprave v teh dneh delujejo okrnjeno, brez uradnih ur. Ponekod so se investicije ustavile, drugje jih peljejo naprej. Mnoge okoliške občine se spopadajo s pomanjkanjem zaščitne opreme, a gospodinjstva so marsikje vendarle prejela brezplačne zaščitne maske. Kaj sporočajo svojim občanom?

Andreja Bjelan6 mesecev