Rače – Fram

Na Pohorju je skupno 200 kilometrov državnih cest. Od tega je 147 kilometrov cest asfaltiranih, 53 kilometrov cest pa je makadamskih. Po podatkih Direkcije za infrastrukturo je velik del cest v zelo slabem stanju. Minister Jernej Vrtovec napovedal, da bo za ureditev državnih cest na Pohorju v naslednjih dveh letih namenjenih 30 milijonov evrov.

Andreja Bjelan5 dni

Nova čistilna naprava, ki jo bodo v Občini Rače-Fram pričeli graditi prihodnje leto, je za občino še kako potrebna. Povzročala bo manj hrupa in neželenih vonjav, iz odpadnih voda pa bo odstranjevala tudi dušik in fosfor.

Andreja Bjelan1 mesec

Zaradi epidemije bodo letošnji decembrski dogodki marsikje zelo okrnjeni. Nekatere občine imajo zaradi tega višek sredstev, ki jih bodo porabili predvsem v humanitarne namene. V Občini Rače-Fram bodo otroci dobili denar, drugje bodo sredstva namenili socialno šibkim, na voljo bodo topli obroki, ponekod pa bodo posebno pozornost namenili tudi starejšim in osamljenim.

Andreja Bjelan1 mesec

Občina Rače – Fram bo neporabljena proračunska sredstva, ki so bila namenjena decembrskim prireditvam, letos podarila vsem predšolskim in šoloobveznim otrokom s stalnim prebivališčem v občini. Z željo, da bi otroke za ta sredstva pod božičnim drevesom pričakala darila po njihovih željah oz. po presoji njihovih staršev.

Uredništvo2 meseca

Raca, gos, kokoš? Letošnja jesenska pojedina je lahko nekoliko drugačna, a še boljša, za to, da bo Martinovo tokrat še prav posebej bogato, pa bodo poskrbeli v Kmetijski zadrugi Rače.

Oglasno Sporočilo2 meseca

V Občini Rače-Fram so trenutno v teku številna gradbena in investicijska dela. Do konca leta bodo uredili dve novi kolesarski povezavi, in sicer v naselju Morje ter med Framom in Radizelom.

Andreja Bjelan3 meseci

Včeraj zvečer so večji del Slovenije zajele padavine. V Mariboru je naraščajoča voda ogrožala stanovanja, na delu so bili poklicni in prostovoljni gasilci.

Uredništvo4 meseci

Zaradi naravnih danosti in dobre strateške lege je kolesarjenje po Framski turnokolesarki poti lahko zelo zanimivo, dinamično in poučno, saj je pot speljana skozi več pohorskih vasi, mimo naravnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, kmečkih turizmov in turističnih kmetij.

Andreja Bjelan4 meseci

Na facebooku se je pojavil zapis najditelja, ki je poskrbel za ranjenega kužka, lastnika pa poziva, da se mu oglasi.

Uredništvo5 mesecev

V potoku Žabnik na območju Rač, kjer so zadnja leta beležili alarmantne vsebnosti nevarnih snovi, posebej živega srebra, so mejne vrednosti teh snovi sicer še presežene, a se stanje z boljšo osveščenostjo industrije in javnosti izboljšuje. Največji korak v tej smeri pa bo izgradnja nove čistilne naprave, napovedana za prihodnje leto.

Uredništvo5 mesecev

V Občini Rače-Fram posebno pozornost namenjajo dijakom in študentom. Prav vsak izmed njih, ki ima veljaven status in se pravočasno prijavi na razpis, je upravičen do občinske štipendije v višini 50 evrov na mesec.

Andreja Bjelan5 mesecev