Poleg zajetne donacije bo po vsem Qlandiah v Sloveniji potekala trimesečna akcija zbiranja sredstev za živali iz štirih zavetišč v Mariboru in drugod.

Qlandia ob svetovnem dnevu živali pričenja z dobrodelno akcijo, s katero širšo javnost poziva k zbiralni akciji tekstila za živali, odgovornemu ravnanju z živalmi in različnim aktivnostim, ki bodo ob izteku leta določile višino finančne donacije izbranim lokalnim zavetiščem za živali.

Štirim zavetiščem z izdatno donacijo

Danes, 4. oktobra, namreč obeležujemo svetovni dan živali, ob tem pa so se v Qlandii odločili pomagati bitjem, ki so pogosto odrinjena na rob zanimanja družbe – zapuščenim živalim iz lokalnih zavetišč. V ta namen se je Qlandia povezala s štirimi lokalnimi zavetišči, Oskar Vitovlje, zavod za oskrbo, nego in vzgojo hišnih in izgubljenih živali, Zavetišče Horjul, Zavetišče Turk in Zavetišče Maribor, ki jim bo podelila materialno in finančno donacijo v vrednosti več kot 15.000 evrov.

3-mesečna akcija za najbolj ranljiva bitja

Qlandia s trimesečno akcijo povezuje trgovine in lokale v vsaki Qlandii, obiskovalce nakupovalnih centrov ter svoje spletne strani in lokalno skupnost. V oktobru bo potekala zbiralna akcija tekstila z za to namenjenimi zabojniki v Qlandiah po Sloveniji, kamor lahko vsakdo odloži čiste brisače in volnene odeje (brez polnil) ter poskrbi za toplejšo zimo tačk. Zbran tekstil bodo lokalna zavetišča uporabila za potrebno oskrbo živali (osnovna nega, oprema bivalnih prostorov živali, ipd.).

Drugi del akcije pa predstavlja donacijska nagradna igra, kjer količina zbranih računov kupcev določa višino finančne donacije Qlandie zavetiščem. Vi nakupujete, Qlandia daruje. Namen Qlandie je zbrati več kot 9000 € za zapuščene živali, hkrati pa bodo skozi celotno kampanjo predstavljene informativne vsebine, kako preprosto in hitro je lahko doniranje 0,5 % svoje dohodnine.

Trgovine in lokali lahko pristopijo h projektu QL botrstvo

Ključno vlogo pri soustvarjanju donacijske note kampanje imajo tudi trgovine in lokali v nakupovalnih centrih Qlandia, saj lahko pristopijo k projektu QL botrstvo. QL botri bodo postali finančni botri živalim v zavetišču (kritje vsaj enomesečne oskrbe živali).

V vseh nakupovalnih centrih v drugi polovici novembra bo postavljena 14-dnevna poučna razstava v sliki in besedi. Celovit sklop zastavljenih aktivnosti bo zagotovo pozitivno vplival na počutje zapuščenih živali in pomagal zavetiščem v njihovem prizadevanju.

Zavzemite se skupaj s Qlandio za zapuščene živali in jim pomagajte ustvarjati deželo odgovornih ljudi. Poiščite oznako #QLdajnaprej in dajte naprej tudi vi, sporočajo za Qlandio.