Teden dni po 56. Zlati lisici bodo lahko že četrto leto zapored bele pohorske strmine preizkusili tudi najmlajšim in to prav na progi, kjer poteka tekma za svetovni pokal.

ASK Branik tudi letos na mariborskem Pohorju prireja veliko mednarodno tekmovanje Little Fox Race za smučarke in smučarje mlajših kategorij (U8, U10, U12, U14 in U16). Teden dni po 56. Zlati lisici bo že četrto leto zapored priložnost, da preizkusijo bele pohorske strmine kot najboljši šampioni, ponudil najmlajšim in to prav na progi, kjer poteka tekma za svetovni pokal.

Prijavilo se je več kot 500 smučarjev

Kot so sporočili organizatorji, se je tekmovanje mladih smučarjev v preteklih treh letih močno zasidralo v smučarski koledar, kar kaže tudi dejstvo, da se je v vsega štiriindvajsetih urah po odprtju prijav na posamično, nedeljsko tekmovanje, prijavilo več kot 500 smučarjev. Alpski smučarski klub Branik je bil prav zato primoran prijave za ta dan zapreti že takoj naslednji dan po odprtju.

Prijave so možne še za sobotno klubsko tekmovanje in tudi tukaj se mesta hitro polnijo. Vse tiste, ki bodo svojo posamično prijavo še oddali na spletni strani www.littlefox.eu, pa bodo organizatorji uvrstili v čakalno vrsto.

»Veseli nas, da se je že po nekaj letih tekmovanje Little Fox globoko ‘zasidralo’ v koledar večine smučarskih tekmovalcev (v kategorijah U8-U16) in trenerjev, ne samo v Sloveniji, temveč širom Evrope. Tekmovanje postaja vse bolj mednarodno uveljavljeno. Kot organizatorji lahko obljubimo, da se bomo po svojih najboljših močeh trudili otrokom in mladim omogočiti enkratno in nepozabno doživetje v najlepšem mestu Maribor,« je povedal Jure Mlakar, predsednik organizacijskega odbora Little Fox Race.

Počutijo se kot pravi prvaki

Tekmovanje se odvija na pobočju Zlate lisice na Snežnem stadionu. Otroci lahko izkusijo vzdušje in organizacijo tekme za svetovni pokal, hkrati pa preizkusijo in doživijo občutek smučanja na pravi FIS progi. Da se počutijo kot pravi prvaki, vsak tekmovalec prejme Little Fox Race medaljo, ki zagotovo predstavlja pomemben spominek in motivacijo za prihodnost. Celotno tekmovalno območje je pokrito s kamerami, ki tekmovanje za tiste, ki ne bodo imeli možnosti navijati pod Pohorjem, na FB portalu prenašajo v živo. Vsak tekmovalec in tekmovalka pa si lahko ogleda tudi personalizirani video svoje smučarske vožnje.

Več informacij o Little Fox – Race of Future Champions in prijavnico za ekipno tekmovanje je moč najti na spletni strani www.littlefox.eu, kjer bo objavljen tudi spremljevalni program športnega vikenda. Ažurne informacije pa lahko spremljate tudi na FB in IG strani Little Fox Race Maribor.

Lansko leto se je tekmovanja udeležilo več kot 550 tekmovalk in tekmovalcev iz več kot 50 klubov, ki so prišli iz 12 različnih držav. Pod Pohorjem se je zbralo več kot 4000 zvestih navijačev in obiskovalcev.