Organizatorji se bodo potrudili, da bodo na koncertu ob 30. obletnici osamosvojitve Slovenije zagotovili prostor za vsaj 300 obiskovalcev v dvorani.

Območno združenje slovenskih častnikov občin Kungota, Pesnica in Šentilj v sodelovanju z občinami Kungota, Pesnica in Šentilj organizira koncert Orkestra Slovenske vojske v počastitev 30. obletnice osamosvojitve Slovenije pod vodstvom Aljoše Deferrija in gostjo Nušo Derenda. Koncert bo v soboto, 5. junija 2021, ob 19.30, v športni dvorani Osnovne šole Pesnica pri Mariboru.

Orkester Slovenske vojske bo v popolni sestavi

Podžupan občine Pesnica Vlado Maher, ki je bil pred upokojitvijo tudi zaposlen v Slovenski vojski, nam je povedal, da bo koncert, na katerem sodeluje orkester v popolni sestavi, to je približno 50 članov, trajal dobro uro in pol. “V prvem delu koncerta bo mogoče prisluhniti nekoliko bolj resnim skladbam, v drugem delu, ko bo nastopila Nuša Derenda, pa tudi bolj zabavnim. Zagotovo ne bo dolgočasno.”

Dvorana omogoča obisk dobrih 600, 700 obiskovalcev, računamo, da bomo ob upoštevanju veljavnih ukrepov lahko zagotovili obisk vsaj 300 ljudi. Vstopnine ne bo.

Glede obiskovalcev na koncertu so organizatorji za mnenje zaprosili Nacionalni inštitut za javno zdravje. “Njihovo mnenje še čakamo, sproti spremljamo epidemiološke razmere in ukrepe, ki veljajo za kulturne prireditve v zaprtem prostoru. Pričakujemo, da bodo obiskovalci vseeno morali imeti zaščitne maske, zagotovili bomo sredstva za razkuževanje in primerno varnostno razdaljo. Dvorana omogoča obisk dobrih 600, 700 obiskovalcev, računamo, da bomo ob upoštevanju veljavnih ukrepov lahko zagotovili obisk vsaj 300 ljudi. Vstopnine ne bo.”