Od ponedeljka, 30. novembra, do konca trajanja epidemije bodo v bližini UKC Maribor veljale dodatne spremembe. Na pobreškem pokopališču pa so se odločili za trajnostne spremembe.

Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da bo parkirišče na Osojnikovi ulici ob pokopališču Pobrežje preurejeno v t.i. modro cono, kar pomeni, da bo parkiranje časovno omejeno na največ 120 min. Časovna omejitev parkiranja bo veljala med delovnim časom pokopališča, med 8. in 19. uro, Vozniki bodo morali na vidno mesto postaviti parkirno uro. Gre za trajno ureditev.

Nova ureditev stopi v veljavo v ponedeljek

V nočnem času bo parkiranje prosto za dalj časa, parkiranje pa bo še naprej brezplačno tako podnevi kot ponoči. Parkirišče bo označeno z ustrezno vertikalno in horizontalno signalizacijo. Sprememba parkirnega režima bo stopila v veljavo v ponedeljek, 30. 11. 2020. MO Maribor želi z navedenim ukrepom omogočiti dostopnost parkiranja za vse obiskovalce pokopališča, saj je trenutno namreč mogoče zaznati, da je parkirišče popolnoma zasedeno ves dan in možnosti parkiranja za uporabnike pokopališča ni, so pojasnili na mariborski občini.

Začasna ukinitev parkirišča pri Orientu

Na mariborski občini bodo zaradi izvedbe projekta kanalizacije, ki se prične prihodnji teden, ukinili parkirna mesta neposredno pred gostinskim objektom Orient. Na navedeni lokaciji, ki sicer spada v CONO 8, so v času epidemije koronavirusa rezervirana parkirna mesta za potrebe UKC Maribor.

Za potrebe UKC Maribor se bodo še vedno ohranila vzdolžna parkirna mesta na Taborski ulici od križišča s Pobreško cesto mimo Zdravstvene fakultete do oboka Glavnega mostu. Za potrebe UKC Maribor je MO Maribor tako začasno namenila (od ponedeljka, 30. 11. 2020, do preklica izrednih razmer) parkirišča na zahodnem delu Ulice Gorkega med Preradovičevo ulico in Ulico pariške komune. Prav tako je bilo povečano število parkirnih mest na Linhartovi ulici ob objektu Hofer (vzdolžna parkirišča na javni površini). Vsa na novo določena parkirišča, ki so namenjena za potrebe zaposlenih v UKC Maribor, se nahajajo izven plačljivih con in na lokacijah, kjer bodo za
prebivalce MO Maribor najmanj pogrešana.