Dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor so na nagradnem natečaju stripov Talking Bubbles dosegli kar dve prvi mesti.

Nagradni natečaj stripov Talking Bubbles

Pravijo, da umetnost in ustvarjalnost spodbujata dovzetnost za kritično razmišljanje. Projekt Talking Bubbles, ki v Sloveniji poteka pod okriljem humanitarnega društva ADRA, je razpisal natečaj stripov za mlade med 14. in 20. letom, ki so s svojo kreativnostjo želeli pokazati in navdahniti svet k spremembam in pri tem naslavljali globalne izzive v naslednjih kategorijah; “Naš planet”, “Kakovostno življenje” in “Enakost spolov”. Namen projekta je tako pomagati mladim, da z risanjem stripov izrazijo svoje mnenje o globalnih temah, predvsem o podnebnih spremembah, migracijah in o enakosti spolov. Natečaj stripov je organiziran v štirih evropskih državah in je tako potekal v Sloveniji, na Češkem, Portugalskem in na Poljskem. Projekt Talking Bubbles je sicer tudi del programa Erasmus+ izmenjav za mlade.

Med zmagovalci natečaja so bili tudi Mariborski dijaki

Tudi dijaki Srednje šole za oblikovanje so s svojimi stripi sodelovali na natečaju Talking Bubbles in dosegli naslednje rezultate:

Neja Lorenci, 2.bGO: 1. mesto v kategoriji Naš planet,

Eva Božoč, 3.bGO: 1. mesto v kategoriji Enakost spolov,

Nuša Rojko, 2.bGO: 2. mesto v kategoriji Naš planet,

Mirjam Habjanič, 2.bGO: 2. mesto v kategoriji Kakovostno življenje,

Eva Permozer, 2.bGO: 3. mesto v kategoriji Naš planet.

Zmagovalci štirih narodnosti (5 zmagovalcev iz vsake države) se bodo ob koncu projekta srečali na ustvarjalnem poletnem taboru na Portugalskem, kar je tudi glavna nagrada natečaja in sta jo prejela prvouvrščena Neja Lorenci in Eva Božoč. Drugouvrščeni in tretjeuvrščena pa so za nagrado prejeli umetniški risalni pribor. Dijaki so se udeležili tudi podelitve nagrad v Narodni galeriji v Ljubljani, kjer so javno predstavili vsebino in namen svojega stripa. Vodstvo šole jim za dosežen uspeh izreka iskrene čestitke.