Vsakršne šolske aktivnosti na prostem so v »korona« času še posebej dobrodošle, pouk na svežem zraku pa izvajajo tudi na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor.

Srednja šola za gostinstvo in turizem v novem šolskem letu učne ure izvaja tudi na svežem zraku. Nedavno so namreč na zunanjih površinah uredili učilnico na prostem, ki jo dijaki skupaj s svojimi profesorji že zagnano uporabljajo. Tamkajšnji ravnatelj Dušan Erjavec pove, da so v šoli nad novostjo več kot navdušeni ter doda, da so si dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem učilnico na prostem s prizadevnim delom ter številnimi uspehi zaslužili.

Učilnica na prostem za še dodaten zagon dijakov

Učilnica na prostem se nahaja za poslopjem Srednje šole za gostinstvo in turizem ter bo še dodatno prispevala k temu, da se bodo bodoči gostinci in turistični strokovnjaki izobraževali v karseda najboljših pogojih, ki bodo še bolj spodbujali njihovo kreativnost. Mariborska Srednja šola za gostinstvo in turizem namreč sodi med najboljše gostinske šole v Sloveniji.

»Uspešno sodeluje v mednarodnem izobraževalnem programu Phare, izobraževanje prilagaja zahtevam Evropske unije, povezuje se z istovrstnimi šolami v Avstriji. Italiji, Belgiji,« se pohvali ravnatelj Dušan Erjavec: »Za svoje delo je prejela več nagrad in priznanj. Upamo in verjamemo, da bomo še naprej izobraževali kvalitetne gostince in turistične vodnike, ki bodo spretni pri komunikaciji s strankami ter strokovni, vestni, pošteni in odgovorni pri svojem delu.«