Ob koncu preteklega leta, tik pred novoletnimi prazniki, so na desnem bregu Drave nasproti Lenta postavili rdeče okraske. Cilj Mestne občine Maribor je bila oživitev tega obrečnega dela. Kljub temu, namreč, da je tam priljubljena pešpot, območje v preteklih letih ni bilo praznično urejeno. Na MOM smo preverili, kaj se bo z okrasitvijo zgodilo zdaj.

Stebri bodo ostali

Iz MOM so nam pojasnili, da bodo stebri, ki so namenjeni za okrasitev, ostali: »Stebri, na katerih so nameščene te luči, bodo ostali na tem mestu in bodo uporabni za namestitev okrasitve tudi ob drugih priložnostih (na primer Festival Lent).« Postavili so 20 stebrov, ki so služili okrasitvi rdečih luči.

»Stebri, na katerih so nameščene te luči, bodo ostali na tem mestu in bodo uporabni za namestitev okrasitve tudi ob drugih priložnostih (na primer Festival Lent).«

Pomembna praznična podoba mesta

Na Mestni občini Maribor so nam ob postavitvi okrasitve pred prazniki dejali: »Na Lentu smo uredili dodatno praznično razsvetljavo; gre za 20 rdečih okraskov, ki so bili v preteklih letih del praznične razsvetljave v Slovenski in Gosposki ulici.« Gre za okrasitev, ki so jo napovedali že pred meseci. Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, je že pred časom poudaril, da se zaveda, kako pomembna je praznična podoba mesta in da ima zagotovo velik pomen tudi za obisk turistov.