V UKC Maribor, ki objavlja podatke za dan prej, je bilo v soboto hospitaliziranih 27 bolnikov, med njimi deset na intenzivnem zdravljenju. Odpustili so skupno 27 ljudi, za posledicami bolezni pa sta umrla dva človeka. Število sprejetih pacientov je v UKC Maribor v upadu že od 30. marca, ko je bilo hospitaliziranih 34 oseb.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je danes zaradi covida-19 hospitaliziranih 51 bolnikov, od tega 14 v enotah intenzivne terapije. V Splošni bolnišnici Celje pa so imeli zjutraj hospitaliziranih 17 bolnikov s covidom-19, od tega pet na enoti intenzivne terapije.

Med petimi na intenzivni terapiji v celjski bolnišnici je bil eden na respiratorju in eden na neinvazivni ventilaciji, so sporočili prek Twitterja.

V UKC Maribor dve smrti, število hospitaliziranih upada

V UKC Maribor, ki objavlja podatke za dan prej, je bilo v soboto hospitaliziranih 27 bolnikov, med njimi deset na intenzivnem zdravljenju. Odpustili so 27 ljudi, za posledicami bolezni pa sta umrla dva človeka, so objavili na Twitterju. Število sprejetih pacientov je v UKC Maribor v upadu že od 30. marca, ko je bilo hospitaliziranih 34 oseb.

Bolnike s covidom-19 obravnavajo tudi na kliniki Golnik, od koder danes še niso sporočili podatkov o številu bolnikov.

Okuženih že 997 oseb, hospitaliziranih 108

Sicer pa je vlada danes sporočila podatke o stanju epidemije v soboto. Umrlo je še šest bolnikov s covidom-19, s čimer se je število smrtnih žrtev povzpelo na 28. Opravili so 655 testov, potrdili pa 20 novih primerov okužbe, kar pomeni, da se je število oseb s potrjeno okužbo povzpelo na 997. Hospitaliziranih je bilo 108 ljudi, od tega 31 na enotah intenzivne terapije, je na Twitterju navedla vlada.

STA