Glavni protagonist in voditelj oddaje Stojan Auer napoveduje “obuditev na tiste dobre čase”.

Lani je minilo trideset let od začetka predvajanj kultne oddaje Poglej in zadeni. Glavni protagonist in voditelj oddaje Stojan Auer napoveduje “obuditev na tiste dobre čase”, saj v Festivalni dvorani 24. novembra organizira dogodek, ki bo združil glasbo in izvajalce, ki so kadarkoli sodelovali v tej kultni oddaji. “To bo fajn večer,” še napoveduje Auer.

Čeprav številke govorijo svoje in nobeni oddaji v zgodovini samostojne države več ni uspelo preseči uspeha Poglej in zadeni, pa se zdi, da je, pred toliko leti uspelo oddaji to, kar ne bo nobeni drugi več. Šov, za katerega je bilo težko verjeti, da nastaja v “totem našem Mariboru”. Bila je to daleč najbolj gledana oddaja.

Šov je predvajala nacionalna televizija med leti 1992 in 1997, nemudoma pa je osvojil srca ljudi po vsej državi. Razvedrilna oddaja je bila na sporedu ob petkih zvečer, pred male ekrane pa je prikovala staro in mlado. Razloga za to, sta bila predvsem dva. Bogate nagrade in zvezdniki svetovnega kova.

Spomin na oddajo

“Poglej in zadeni bo spomin na to oddajo. Povabil bom tiste, ki so soustvarjali oddajo, pa tudi prijatelje oziroma tiste, ki nas pozivajo, naj nekaj naredimo. Povabil bom kar nekaj pevcev, ki so bili takrat popularni. Tako domačih kot tujih. Obeta se prijeten večer. Povabil bom tudi ljudi, ki so takrat sodelovali, od organizatorja do režiserja, torej najbolj tesne sodelavce. Vsi so zelo veseli, da se po tolikih letih znova srečamo,” pravi Auer.

Prenosa dogodka verjetno ne bo, ker še ni bilo dogovorov s kakšno televizijo. Pred leti, spomni Auer, so to opcijo sicer ponudili nacionalki, ampak interesa ni bilo. “Zadovoljen sem, da po tolikih letih še vedno ljudje govorijo o tej oddaji in še vedno se vsi spominjajo. To je fenomen, v nobenih oddaji ni toliko dobrih spominov,” sklene Stojan Auer, ki več o gostih in kdo vse prihaja za zdaj ni želel razkriti.