Lepo vreme med vikendom vabi, da se udeležite katere od številnih aktivnosti, ki v Mariboru potekajo v sklopu Tedna mobilnosti 2020. Vas morda mika kolesarski lov na zaklad? Državno prvenstvo v rolkanju ter nedeljski tečaj rolkanja? Flashmob? Preverite, kam vse se lahko odpravite.

Utrinek dogajanja v preteklem tednu Evropskega tedna mobilnosti v Mariboru FOTO: Mariborska kolesarska mreža

Mariborski september vsako leto dodobra popestri Evropski teden mobilnosti, ki z bogatim programom in aktivnostmi skuša meščane spodbuditi, da se namesto za vožnjo z avtomobilom odločijo za kolesarjenje, pešačenje ali uporabo mestnih avtobusov. Seznam vseh mariborskih aktivnosti letošnjega že 19. Tedna mobilnosti z opisi dogajanja, lokacijo in uro ter organizatorjem najdete na naslednji povezavi. Vsakodnevno lahko dogajanje spremljate tudi na Facebooku, kjer je prav tako naveden program Evropskega tedna mobilnosti v Mariboru.

V soboto in nedeljo gremo v mesto

Aktiven in ravno prav »mobilen« bo tudi tokratni vikend, ki ponuja precej dejavnosti. V soboto se lahko tako že zjutraj vzpnete na Ciglenice, se udeležite Festivala urbanih športov in Državnega prvenstva v rolkanju, tečaja rolkanja za otroke, kolesarskega izleta, ki vas bo peljal po poteh cepičev Stare trte, olimpijskega pohoda na Pohorje, vodene kolesarske ture z e-kolesi, kolesarskega lova na zaklad, vodene kolesarske ture okoli Maribora ter šole gorskega kolesarjenja.

Seznam vseh mariborskih aktivnosti letošnjega že 19. Tedna mobilnosti z opisi dogajanja, lokacijo in uro ter organizatorjem najdete na naslednji povezavi. Več o programu lahko preberete tudi v našem prispevku

V nedelja vas Evropski teden mobilnosti vabi na pohod po obronkih Kozjaka na Tojzlov vrh in Urban, tečaj rolkanja za otroke, tečaj rolkanja in rolanja za otroke, sprehod po Piramidi in najlepših poteh mesta, kolesarski flash mob in šolo gorskega kolesarjenja.

Pestro tudi v prvi polovici prihodnjega tedna

Vsekakor pa vabljeni, da se številnih aktivnosti udeležite tudi v preostalih dneh. Na Glavnem trgu vas bo tako ob delavnikih med 8. in 9. uro pričakala delavnica Ostanimo mobilni, ki je namenjena predvsem starejšim. Z delavnico se bo skušalo starejšim predstaviti brezplačne mestne vožnje z električnim Maistrom, prav tako pa bo predstavljen novi zemljevid Maistrove trase za slepe in slabovidne.

Šolarji vključenih osnovnih šol se bodo lahko v šole podali s Pešbusom, če pa boste v dneh Evropskega tedna mobilnosti sedli na kolo, pa se lahko priključite Endomondo Bike to work izzivu, v katerem se boste pomerili z ostalimi tekmujočimi kolesarji. Vse dni tedna mobilnosti si lahko med sprehodom po mestu ogledate tudi pisane plakate, ki so nastali v sklopu natečaja Sobivajmo.