V oziru prepovedi javnega avtobusnega prometa bo Arsenovič med drugim poskrbel za brezplačen parking po vsem mestu, vključno s parkiranjem za vse zaposlene v UKC Maribor.

V današnji oddaji 24ur je župan MOM Saša Arsenovič spregovoril o uvedbi precej ukrepov, ki bodo dodobra zajezili širjenje virusa, hkrati pa tudi pomagali ljudem.

“Pomagali bomo na način, da bomo od jutri uvedli brezplačno parkiranje po celem mestu, tudi v okolici UKC smo uredili parkirišča, ki bodo namenjena le zaposlenim v UKC. Strogo kaznovani bodo tisti, ki tega ne upoštevajo,” je napovedal župan MOM. Zaposleni v UKC bodo odslej lahko parkirali na Verstvoškovi in Taborski ulici.

Pomoč gostincem

Glede na včerajšnji ukrep prepovedi obratovanja vseh gostinskih lokalov bodo gostincem pomagali z oprostitvijo plačila ob uporabi gostinskih vrtov in občinskih lokalov v najemu za mesec marec.

“Pozivam vse, da maksimalno naredijo vse za samoizolacijo in da ne hodijo tja, kjer se zbira večje število ljudi,” je dejal Arsenovič, čigar ekipa je v preteklih dneh prepovedala celo uporabo otroških igrišč. Kot je dejal, so bili na občini zato deležni negodovanja, a menijo, da je takšna rešitev edina pravilna, če se hočemo rešiti širjenja virusa.