Ob 10. uri so tudi v Zdravstvenem domu Lenart začeli z brezplačnim hitrim testiranjem, za katerega je veliko zanimanje. V prvi uri so vzeli 40 brisov, testirati pa se bo mogoče tudi jutri in v četrtek.

Danes se je v Ljubljani, Celju, Mariboru, Novem mestu, Novi Gorici, Murski Soboti, Kopru, Kranju, Velenju, na Ptuju, v Lenartu ter Sevnici začelo hitro množično testiranje na covid-19. V Zdravstvenem domu Lenart so nam pojasnili, da je interes občanov velik, saj so v prvi uri (s testi so začeli ob 10. uri) vzeli okoli 40 brisov. “Ljudje stojijo v vrsti in čakajo na brezplačno hitro testiranje, ki v Lenartu poteka do 13. ure na Covid-19 drive točki, ki se nahaja na zunanji strani objekta zdravstvenega doma.” 

Hitro testiranje na covid-19 bodo v Lenartu, izvajali tudi jutri in v četrtek. Oba dneva na covid točki ob zdravstvenem domu, poleg tega pa še v Industrijski ulici ob Mercator centru, na mobilni točki pri uvozu v staro trgovino Spar in na parkirišču pred pošto, banko in Mercatorjevo trgovino.

Testi so brezplačni, rezultat testirani prejmejo prek SMS-a

Gre za brezplačne hitre teste, prebivalci, ki se želijo testirati, pa morajo imeti s seboj le osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati. “Če želite opraviti test, preprosto pridete na določeno mesto, kjer vam bo usposobljeno osebje opravilo bris. Ob tem pa upoštevajte vsa priporočila, predvsem varnostno razdaljo. Priporočamo tudi, da nosite zaščitno masko,so sporočili iz lenarškega zdravstvenega doma.

Če želite opraviti test, preprosto pridete na določeno mesto, kjer vam bo usposobljeno osebje opravilo bris. Ob tem pa upoštevajte vsa priporočila, predvsem varnostno razdaljo. Priporočamo tudi, da nosite zaščitno masko.

Rezultat bodo testirani prejeli prek sms-a na svoj telefon 15 minut po opravljenem testu. “Če bi se izkazalo, da ste na testu pozitivni, se takoj izolirajte, pojdite domov s čim manj stikov, kot je mogoče. Ne uporabljajte javnega prevoza. Doma pokličite svojega izbranega zdravnika, ki vam bo odprl bolniški list. Negativni rezultat testa pomeni, da ste negativni v tistem trenutku. Zato naj vam test ne daje občutka lažne varnosti. Še naprej dosledno upoštevajte vsa priporočila in zaščitne ukrepe.”

❗️HITRI TESTI❗️Danes, 22. 12. 2020, bomo med 10. in 13. uro na COVID19 drive in točki izvajali BREZPLAČNE hitre teste….

Objavil/a Zdravstveni dom Lenart dne Ponedeljek, 21. december 2020