V covid točki Zdravstvenega doma Lenart so od sobote do ponedeljka testirali skoraj 300 zaposlenih v Slovenji in Avstriji. Naročila za cepljenje sprejemajo tudi preko spletnega obrazca.

V Zdravstvenem domu Lenart, ki postaja manjši diagnostični center osrednjih Slovenskih goric, so v času velikonočnih praznikov, od sobote do ponedeljka, opravili 130 hitrih testov za zaposlene v gospodarstvu, testirali pa so tudi 161 delavcev migrantov, torej tistih, ki so zaposleni v sosednji Avstriji. “Vzporedno smo opravljali tudi redne PCR teste, v torek pa se je naša ekipa odpravila v osnovne šole na območju Upravne enote Lenart. Testirali smo 70 šolnikov, učiteljev in ostalih zaposlenih, pri čemer je bil rezultat testa pri vseh negativen,” je pojasnila Klavdija Dvoršak, dipl. m. s., sicer pomočnica direktorja za nego.

V tem tednu nadaljujejo s cepljenjem

V tem tednu sicer nadaljujejo s cepljenjem, saj so po besedah Dvoršakove že prejeli nove odmerke cepiva AstraZeneca, pričakujejo pa tudi cepivo proizvajalca Pfizer-BioNTech. “S Pfizerjem cepimo starejše od 65 oziroma 70 let, z AstraZeneco pa v tem tednu stare med 60 in 64 let.”

Vzpostavili so spletni obrazec za naročanje na cepljenje

Lenarški zdravstveni dom je eden izmed prvih v Sloveniji, ki je že vzpostavil spletno aplikacijo za naročanje za cepljenje: “Aplikacija je dostopna na spletni strani našega zdravstvenega doma, kjer najdete poseben obrazec, v katerega je potrebno vnesti popolne podatke.”

Svojo prijavo, lahko tudi preko telefonske številke  02 729 18 79, lahko oddajo vsi, ki se želijo cepiti. Naj še povem, da naši osebni zdravniki in tudi koncesionarji prijav za cepljenje ne zbirajo.

“Svojo prijavo, lahko tudi preko telefonske številke  02 729 18 79, lahko oddajo vsi, ki se želijo cepiti. Naj še povem, da naši osebni zdravniki in tudi koncesionarji prijav za cepljenje ne zbirajo.”