Kaj je tradicija? Gostilna, kjer se dediščina prepleta z današnjim časom
Tradicija niso le recepti ali okraski; je način življenja, ki se prenaša iz generacije v generacijo. Gostilna Šiker je že več kot 150 let del lokalne skupnosti in marsikdo jo doživlja z mislijo: »Mimo nje se je vozil moj dedek, zdaj se vozim jaz, pa verjamem, da se bo tudi moj sin.« To lepo prikazuje, kako pomembne so gostilne, kot je Šiker, za skupnost. Gostilna Šiker v Slovenskih goricah je eden redkih krajev, kjer lahko okusite pristne, tradicionalne jedi in uživate v vzdušju, ki združuje staro in novo ter ustvarja posebno doživetje za obiskovalce.
Gostilna Šiker je bila ustanovljena leta 1870 kot furmanska postojanka, kjer so lahko popotniki na konjih in kočijah odpočili in pojedli. Danes jo vodi ista družina, pri tem pa ohranja domačnost, ki jo je imela nekoč. Jedilnik vključuje družinske recepte, ki jih dopolnjujejo z novimi idejami, a vedno ohranjajo spoštovanje do tradicije. V Gostilni Šiker hrana združuje priljubljene klasične jedi z modernimi prvinami. Uporabljajo sveže, lokalno pridelane sestavine, kar zagotavlja polnost okusa in kakovost. Med najbolj priljubljenimi jedmi so pečena raca, polnjene telečje prsi, bograč in kisla želodčkova juha. Posebna hišna sladica Šarlota, pripravljena po receptu babice Brede, ostaja v ponudbi že več kot 50 let. Jedilnik se sezonsko prilagaja in vključuje lokalne sestavine, kot so gobe in buče jeseni, koline s kislim zeljem pozimi, poleti pa sveže jagodičevje.
[[image_4_article_71426]]
Vabljeni na novembrske dogodke: Martinovanje in literarni večer s Tonetom Partljičem
November v Gostilni Šiker prinaša posebne prireditve, kjer se prepletata kulinarika in kultura. Med 6. in 10. novembrom bodo gostom ponudili martinovo gos in račko, 8. novembra pa pripravljajo osrednji dogodek – Martinovanje. Obiskovalci bodo uživali v jesenskih dobrotah in prazničnem vzdušju tega časa.
Poleg martinovanja bo 6. novembra v Gostilni Šiker potekal literarni večer z novo knjigo priznanega slovenskega pisatelja Toneta Partljiča. Prireditev bo v več kot 200 let stari obokani kleti pod gostilno, ki pričara edinstveno vzdušje, kjer se združita kulinarika in kultura.
[[image_1_article_71426]]
Sproščujoč oddih ob jezeru in v objemu narave
Gostilna Šiker ponuja tudi prenočišča v Hotelu Šiker ob jezeru Pristava. Sobe združujejo tradicionalne elemente s sodobnimi udobji, kar omogoča miren oddih v naravi. Gostje, tako poslovni kot družinski, cenijo tišino in zasebnost, ki ju ponuja okolica.
Gostilna Šiker: več kot gostilna, prava domačnost
Gostilna Šiker ni le kraj za obed, ampak prostor, ki ga mnogi pomnijo iz otroških let. Hrani zgodbe preteklosti in prijazno sprejema nove obiskovalce. Je kraj, kjer ob obroku doživite slovensko kulturo in tradicijo. Ko obiščete Gostilno Šiker, odnesete več kot le okus hrane – domov odnesete malo zgodovine in domačnosti.
[[image_2_article_71426]]