Stoji pred znano selniško okrepčevalnico, ob kateri se v teh dneh že ustavlja veliko domačinov in obiskovalcev.

V Zgornji Selnici, pred okrepčevalnico Kobanka, obiskovalci v teh dneh naletijo na pravo božično vas. Ne manjkajo snežaki, jelenčki, srnice, ovčke, ki so postavljeni na 150 kvadratnih metrih površine. Osrednji lik predstavlja Božiček na saneh, videti pa je mogoče tudi celotne jaslice. Lepo je okrašen tudi lokal.

“Že dolgo sem imela željo, da ustvarim božično vas. To idejo sem letos uspela realizirati, pri tem mi je pomagal partner, ki je v dveh tednih izdelal skulpture iz lesa, figure za jaslice pa sem kupila v Voličini. Celotno božično vas smo v dveh dneh postavili sami, pomagali so nam prijatelji,” nam je povedala Blanka Nerat, vodja lokala.

Posebej edinstvene so Božičkove sani iz leta 1860

Božično vas, ki bo postavljena do svečnice, si lahko ogledajo občani, predvsem otroci, obiskovalci od drugod in gostje okrepčevalnice. “Skupaj z Andrejem Remšakom, podjetnikom in najemnikom lokala, sva dolgo časa iskala Božičkove sani, nakar sva nanje naletela v Lipnici. Gre za edinstvene sani z letnico 1860, ki smo jih okrasili in nanje postavili Božička z darili. Sicer pa smo božično vas postavili za dobrobit občanov, zato tudi ne pobiramo nobene vstopnine, posebej vabim otroke na fotografiranje z Božičkom. Moja želja je, da bi to postala stalnica tudi v prihodnjih letih.”

Sicer pa smo božično vas postavili za dobrobit občanov, zato tudi ne pobiramo nobene vstopnine, posebej vabim otroke na fotografiranje z Božičkom.

Če bodo razmere dopuščale, bo ob božični vasi 18. decembra božični koncert na prostem ob jaslicah. Na prireditvi bo sodelovala Tamburaška skupina Kavkler iz Makol. Sicer pa se naša sogovornica s Turističnim društvom Selnica ob Dravi že dogovarja o morebitnem sodelovanju pri organizaciji prireditev v občini.