Društvo prijateljev mladine Pesnica je v prvi akciji pomoči med štiri šole razdelilo 800 kosov potrebščin.

V pesniški občini je konec julija začelo delovati Društvo prijateljev mladine Pesnica. Gre za novoustanovljeno, humanitarno, neprofitno društvo, katerega prostovoljci želijo pomagati otrokom, mladim in družinam, ki se znajdejo v stiski, obenem pa jim pomagajo tudi pri  vključevanju v proces izobraževanja in vsakdanjega življenja. “Socialna stiska ljudi je žal iz leta v leto večja in pomembno se nam zdi, da znotraj občine obstaja društvo, ki prisluhne, pomaga in se trudi za boljši jutri občanov,” nam je povedala predsednica društva Katja Črnčec.

V akciji zbrali 800 kosov šolskih potrebščin

Društvo je v teh dneh že izpeljalo prvo akcijo pomoči, v okviru katere so osnovne šole v Pesnici, Pernici, Jarenini in Jakobskem Dolu prejele pakete s šolskimi potrebščinami. “Glede na kratek čas od uradne ustanovitve društva, smo morali člani društva kar precej zavihati rokave, da nam je uspelo izpeljati začrtano akcijo pravi čas, torej pred pričetkom novega šolskega leta. Z materialnimi donacijami nam je pomagala Zveza prijateljev mladine Slovenija, saj smo prejeli praktično ves drobni material (zvezke, svinčnike, radirke, barvice, flomastre itn.), prejeli pa smo tudi finančne donacije. Skupaj smo zbrali več kot 800 kosov potrebščin in jih razdelili med 4 šole znotraj občine Pesnica. Svetovalne delavke jih bodo razdelile otrokom iz socialno ogroženih družin.”

Z materialnimi donacijami nam je pomagala Zveza prijateljev mladine Slovenija, saj smo prejeli praktično ves drobni material (zvezke, svinčnike, radirke, barvice, flomastre itn.), prejeli pa smo tudi finančne donacije.

Črnčeceva pravi, da je bila z akcijo zadovoljna: “Pravzaprav sem izredno ponosna na člane društva, ki so se angažirali in v res kratkem času poskrbeli za realizacijo akcije. Svetovalne delavke na šolah po so tudi zelo vesele, da bodo lahko pričarale kak nasmeh več na obrazih otrok.”

Vsakega naslednjega projekta se bodo lotili premišljeno

Katere projekte še pripravljajo v prihodnje? “Cilj društva je, da sleherni projekt, ki se ga bomo lotili, izpeljemo uspešno in z maksimalnim izkupičkom za otroke. Zato se bomo vsakega naslednjega projekta lotili premišljeno in v skladu z našimi zmožnostmi. Dolgoročnih planov še nimamo, se bomo pa zagotovo posvetili koncu leta, ko otroške oči zažarijo ob prazničnih lučkah in pogledu na dobre može, ki prinašajo darila,” zaključuje Katja Črnčec.