Mariborski župan je priredil sprejem za tuje veleposlanike v Sloveniji. Gostom so pravo kulinarično doživetje priredili mariborski dijaki.

Foto: MP Produkcija

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je včeraj, 23. septembra 2021 priredil sprejem za tuje veleposlanike v Sloveniji. Na srečanju je predstavil ključne projekte in vizijo mesta Maribor. Osrednja tema srečanja, ki se je začelo pred Hišo Stare trte na Lentu, so bili pogovori o še bolj intenzivnem sodelovanju Mestne občine Maribor z veleposlaništvi na gospodarskem, razvojnem, izobraževalnem, kulturnem in drugih področjih.

Delegacija se je po uvodnem delu sprehodila skozi mestno jedro do Rotovškega trga, kjer so jim dijaki in dijakinje Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor priredili pravo kulinarično doživetje. “Prav gotovo smo priča enemu zadnjih tovrstnih doživetij na Rotovškem trgu”, je navzoče opomnil mariborski župan in s tem napovedal skorajšnji začetek izgradnje Centra Rotovž, ki trenutno velja za največji projekt v Sloveniji.

Foto: MP Produkcija

Foto: MP Produkcija

Foto: MP Produkcija

Foto: MP Produkcija

Foto: MP Produkcija

Foto: MP Produkcija

Foto: MP Produkcija

Dan so sklenili na Glavnem trgu

Oživitev Rotovškega trga preko povezujočih se vsebin in programov Mariborske knjižnice, Umetnostne galerije Maribor in Artkina, ki bo tvoril skupni kreativni, kulturni izobraževalni medgeneracijski prostor je tik pred izvedbo. Na območju nekdanje restavracije Rotovž je planiran Art kafe, ki bo ponujal oddih in okrepitev za vse obiskovalce in mimoidoče.

Dan se je sklenil na Glavnem trgu, ki se je letos prvič prelevil v prizorišče tradicionalne Operne noči, nastale v sodelovanju Opere Slovenskega narodnega gledališča Maribor, Narodnega doma Maribor in Festivala EZL EK.

Dnevno dogajanje na čudovit jesenski dan je v Mariboru popestrila tudi Kobilarna Lipica. Vsi zainteresirani so si namreč lahko tik pred Operno nočjo mesto Maribor ogledali na malo drugačen način, v kočiji z belimi lipicanci.

Foto: MP Produkcija