Slovenski nogometni prvaki razkrili nove drese za sezono, ki jo začenjajo danes na Islandiji.

Adidas, ki najtrofejnejšemu slovenskemu nogometnemu klubu ponosno stoji ob strani že od leta 2011, je državne prvake tokrat odel v drzen dizajn novih dresov, ki jih zaznamuje značilna vijolična barva. Nogometni ponos štajerske prestolnice bo tako letos na igriščih blestel v popolnoma prenovljeni podobi, ki bo prvič predstavljena na današnji gostujoči tekmi proti Valur Reykjavíku v 1. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov, so sporočili.

Nogometaši NK Maribor bodo novo sezono Lige prvakov ponovno otvorili pod okriljem treh črt. adidasovi oblikovalci so namreč že osmo sezono zapored posebej zanje zasnovali dizajn, ki izstopa tudi ob boku svetovno najbolj prepoznavnih klubov. Svežo podobo dresov NK Maribor sta premierno predstavila kapetan Marcos Tavares in prvi strelec vijoličastih Luka Zahović.

Dresi obogateni z zlatimi vezeninami

Dres tudi tokrat zaznamuje značilna vijolična barva, obogatena z zlatimi vezeninami in detajli, ki dodajo zmagovalni pridih. Na tekmah, kjer ne bo mogoča uporaba prve barve, pa bodo Mariborčani letos nastopali v nekoliko bolj drznih dresih kot v pretekli sezoni, saj so v adidasu belo-rumeno kombinacijo nadomestili z vpadljivo sončno rumeno barvo dresa, ki se vrača kot druga barva tekmovalne opreme NK Maribor.

Od četrtka dresi tudi v prodaji

Novi dresi bodo takoj na voljo tudi za navijače. V prodaji bodo od četrtka, 11. julija, v obeh klubskih trgovinah v Mariboru: Vijol’čna Bajta Tyrševa ulica 1 ali Vijol’čna Bajta Mercator center Tabor II (Ulica Eve Lovše 1) in v spletni prodaji na www.vijolcnabajta.si.