Zadnje dni v Sloveniji opravljajo povečano število testiranj. V Zdravstvenem domu Adolfa Drolca Maribor so že pred mesecem dni pripravili rezervne načrte za potrebe dodatnih vstopnih točk.

3. marca so v Mariboru začeli s pripravljanjem območja za primer izbruha koronavirusa v Mariboru. Za primeren kraj so izbrali lokacijo na Taboru, v bližini trgovskega centra Mercator in Gasilske brigade Maribor. V maju se je vstopna točka iz šotora na Taboru preselila v prostore Zdravstvene postaje Tezno.

Načrti za morebitno povečanje števila testiranj narejeni že pred mesecem dni

Zadnje dni v Sloveniji opravljajo povečano število testiranj. V Zdravstvenem domu Adolfa Drolca Maribor so nam že pred mesecem dni dejali, da imajo pripravljene načrte za morebitno povečanje števila testiranj, ko vstopna točka na trenutni lokaciji ne bi bila zaradi večjega števila pacientov primerna za takšno izvedbo.

Ena je na lokaciji Ceste proletarskih brigad ob njihovi enoti nujne medicinske pomoči, kjer imajo na zemljišču Zavarovalnice Sava postavljene bivalnike, v katerih so testiranja izvajali do junija, druga lokacija pa je na območju ob zdravstveni postaji Nova vas.

Pojasnili so, da imajo pripravljeni dve rezervni lokaciji. Ena je na lokaciji Ceste proletarskih brigad ob njihovi enoti nujne medicinske pomoči, kjer imajo na zemljišču Zavarovalnice Sava postavljene bivalnike, v katerih so testiranja izvajali do junija, druga lokacija pa je na območju ob zdravstveni postaji Nova vas.

Zasledili smo, da je v Novi vasi vse nared, postavili so bivalnike, za več informacij, kdaj bo točka začela obratovati, smo se obrnili na zdravstven dom. Njihove odgovore še čakamo.