Premier je županu zagotovil proaktivno delo ministrstev do MO Maribor, še posebej tistih, ki trenutno niso aktivno vpeta v reševanje zadeve koronavirusa.

FOTO: VLADA RS

Nocoj se je v poznih večernih urah na Mestni občini Maribor zgodilo nenapovedano srečanje med predsednikom Vlade RS in županom MO Maribor. Sestanka so se, kot pojasnijo na mariborski občini, udeležili tudi mariborski podžupan dr. Samo Peter Medved, poslanec Državnega zbora RS mag. Dejan Kaloh, predsednik sveta UKC Jože Šabeder ter mestni svetnik Alen Filipovič.

Predsednik vlade se je v Mariboru ustavil tekom sobotnih delovnih obveznosti med Ljubljano in Mursko Soboto, kar vodstvo MO Maribor ocenjuje kot pozitivno gesto, saj si je premier vzel čas in županu prisluhnil glede vseh odprtih tem med MO Maribor in Vlado RS.

“Predsednik vlade se je v Mariboru ustavil tekom sobotnih delovnih obveznosti med Ljubljano in Mursko Soboto, kar vodstvo MO Maribor ocenjuje kot pozitivno gesto, saj si je premier vzel čas in županu prisluhnil glede vseh odprtih tem med MO Maribor in Vlado RS,” so zapisali na MO Maribor in dodali, da sta spregovorila o prenosu Upravne enote Maribor na novo lokacijo, o izzivih črpanja evropskih sredstev, o financiranju projektov MO Maribor, kjer je premier potrdil dogovor o financiranju, ki sta ga dne 20. 11. 2020 sprejela minister za kulturo dr. Vasko Simoniti in mariborski župan Saša Arsenovič.

V januarju 2021 bo Maribor obiskal s celotno ministrsko ekipo

Premier je županu zagotovil proaktivno delo ministrstev do MO Maribor, še posebej tistih, ki trenutno niso aktivno vpeta v reševanje zadeve koronavirusa. “Kot ključno informacijo, ki jo na MO Maribor še posebej pozdravljamo, štejemo zagotovitev predsednika vlade Janeza Janše, da bo Maribor v mesecu januarju 2021 obiskal s celotno ministrsko ekipo oz. Vlada Republike Slovenije,” še zapišejo.

Nocoj se je v poznih večernih urah na Mestni občini Maribor zgodilo nenapovedano srečanje med predsednikom Vlade RS…

Objavil/a Mestna občina Maribor dne Sobota, 21. november 2020

.