V Mariboru bomo lahko drsali na drsalni stezi v dolžini 140 metrov. Drsališče bo postavljeno vse do marca.

Včeraj, 4. decembra, so pričeli s postavljanjem drsališča na Trgu generala Maistra. Govorili smo z direktorjem podjetja Mopa, katero je zadolženo za postavitev drsališča Bojanom Šušteršičem. Dejal nam je, da gre za zahteven projekt in da so odvisni predvsem od vremena: »Računamo, da bo drsališče postavljeno do 15. decembra in da  bo kakšen dan kasneje že možno drsati, a seveda, če dežuje je težko delati, prav tako, če so temperature visoke. V tem primeru, se bo za kakšen dan zamaknilo.«

Letos dvakrat večja površina kot lani

Centralno drsališče se bo razprostiralo na 600 kvadratnih metrih, poleg tega bo urejena drsalna steza v dolžini 140 metrov, širine 2,5 metra. »Najprej moremo seveda urediti let, to se čez noč ne da. Postopek traja 2-3 dni. Debelina ledu bo 6-8 centimetrov,« pojasni Šušteršič. Letos nadstrešnice ne bo, saj za to niso dobili dovoljenja.

Dela so v polnem teku.

Do sedmih let drsanje brezplačno

Na Zavodu za turizem Maribor-Pohorje so nam dejali, da drsališče v prazničnem in na splošno zimskem času poživi vsakodnevni utrip mestnega jedra, ponudi dodatno vsebino za doživetje Maribora za turiste, navsezadnje pa dopolni tudi športno ponudbo mesta. Otroci do sedmih let bodo lahko drsali brezplačno, 2 evra bodo morali za vstopnico drsalci od 7. do 18. leta odšteti 2 evra, odrasli 3 evre. Izposoja drsalk bo znašala 2,50 evra, izposoja čelade ali hojice pa 2 evra.

Drsališče pa bo postavljeno predvidoma do 2. marca 2019.