Včeraj so v dupleški športni dvorani podelili priznanja in nagrade ob letošnjem občinskem prazniku.

FOTO: MP produkcija

V okviru Dupleškega tedna je včeraj v športni dvorani v Dupleku potekala osrednja občinska prireditev z glasbeno gostjo Evo Boto. Ob tej priložnosti so posameznikom in ekipam podelili nagrade in priznanja.

FOTO: MP produkcija

Glonarjeva priznanja za najboljše učence, ki so v šolskem letu 2020/2021 zaključili osnovnošolsko izobraževanje, so prejeli:

  • Učenci Osnovne šole Korena: ŠPELA ARNUŠ, TJAŠA KRAJNC, LIJA MUMLEK, GABRIEL ŠABEDER, KLEMEN SENEKOVIČ, NELI TURK.
  • Učenci Osnovne šole Duplek: ALINA BARBARIČ, SOFIIA BARSUCHENKO, NIKO BREZNIK, PATRICIJA GOLE, MAŠA KAJBIČ, ZOJA KNUPLEŽ, JAN LUDVIK, KATJA PINTERIČ, SARA PODGORELEC, ZARA ŠAUPERL, JULIJA ZUPAN, ALINA BRATOVČAK, ANEJA ČEH, STOJAN ĐORĐEVIĆ, MANCA GJURA, TIM KOKOL, ZOJA MIHOLIČ, MATIJA POLNER, LANA REPIČ, TIA VOGLAR, ŽIGA ZEMLJIČ.

Športnica leta je postala Lija Mumlek, športnik leta pa Jurij Beber

Priznanja za perspektivnega športnika za leto 2020 so prejeli: Niko Grajfoner (judo), Jan Ludvik (karate) in Damjan Žinko (karate).
Priznanja za športne dosežke za leto 2020 so prejeli: Žana Ivana Halužan Sagadin (odbojka), Karin Ludvik (karate), Sara Rojs (karate) in Jana Rojs (karate). Včeraj so podelili tudi priznanja za vrhunske športne dosežke za leto 2020, katerih prejemniki so: Tilen Mulec (judo), Tajda Senekovič (Judo) in Staš Kokotovič (judo). Priznanja za zasluge na področju športa: Robert Pintarič – KEGLJANJE, Dejvi Pavlin – NOGOMET in Matej Verbošt- KARATE.

Športnica leta občine Duplek za leto 2020 je postala Lija Mumlek – TENIS, športnik leta pa je postal Jurij Beber – ATLETIKA.

Še prejemniki ostalih priznanj

Priznanja civilne zaščite so prejeli: Natalija Jakopec, Bojan Turčin, Darja Rojko, Mitja Horvat, Ekipa PP CZ Občine Duplek in Režijski obrat Občine Duplek. Dobitniki županovih priznanj: Tanja Usar, Darja Rojko, Matjaž Velikonja in Jože Murko.

Častni občan je postal Ivan Vodeb

Glonarjeva plaketa je letos odšla v roke Andreje Zelenik, zlati grb  je prejela doc. dr. Breda Mulec. Naziv častni občan občine Duplek je župan Mitja Horvat podelil Ivanu VODEBU, župniku iz Župnije Svetega Martina pri Vurberku.

Glonarjeva plaketa je letos odšla v roke Andreje Zelenik, zlati grb  je prejela doc. dr. Breda Mulec. Naziv častni občan občine Duplek je župan Mitja Horvat podelil Ivanu VODEBU, župniku iz Župnije Svetega Martina pri Vurberku.

Za glasbeni program na letošnji prireditvi so poskrbeli MPZ Sv. Martina Primus in slovenska glasbenica Eva Boto.

FOTO: MP produkacija

FOTO: MP produkcija

Danes dan odprtih vrat športne dvorane

Danes popoldne bo v Dupleku potekal dan odprtih vrat nove športne dvorane, ko se bodo občanom po nekajmesečnem premoru znova predstavila lokalna kulturna in  športna društva. V sodelovanju z gasilskimi društvi je občina poskrbela za pogostitev in osvežitev obiskovalcev. Na koncu pa sledi zabava s Karneval bandom. Jutri (v nedeljo) pa bodo, po lanskoletnem uspehu, znova priredili Dupleški špor(t)het. Gre za kulinarično street food razvajanje ob dupleškem jezeru (območje Wake parka), kjer bodo na številnih stojnicah ob jezeru na voljo različni brezplačni degustacijski meniji. Skupaj z Bratoma Malek iz Športno cirkuškega društva bodo poskrbeli za animacijo najmlajših. Na voljo bo tudi izposoja manjših čolničkov, pa zorb žoge, napihljiva igrala, … V okviru projekta Naša Drava bo možna izposoja supov, kajakov, … Vse brezplačno za čudovito preživeto nedeljo. Vrhunec vsega tega prazničnega dogajanja pa bo letos 25. junija na gradu Vurberk, kjer bo potekal že 29. Vurberški festival.