Kuža, ki se ga je prijelo ime Medo Dupleški, je po smrti lastnika našel nov dom v Sveti Trojici, kjer živi v družbi še s tremi pasjimi “penzionisti”.

Društvo za zaščito živali Maribor se je Občini Duplek in županu Mitji Horvatu zahvalilo za donacijo v višini 300 evrov, ki so jo namenili za seniročka, ki so ga poimenovali Medo Dupleški. Gre za kužka, ki je po smrti svojega lastnika ostal sam, nakar so v društvu organizirali akcijo in psa rešili pred evtanazijo. Kuža, ki je star že skoraj 16 let, je svoj novi dom našel pri Dejanu K., dolgoletnemu članu društva za zaščito živali iz občine Sveta Trojica,  kjer je v družbi še s tremi “pasjimi penzionisti”. Dejan nam je povedal, da se ga drži sloves rešitelja živali in da je poleg kužkov “rešil” še tri muce, tri koze in dve ovčki. Vse te živali so nastanjene v ustreznih prostorih na njegovi kmetiji.

Občina poravnaval stroške veterinarskega pregleda in zdravil

V društvu so zapisali, da je Občina Duplek poravnala celoten prvi veterinarski pregled in zdravila na dan, ko so Meda odpeljali iz Dupleka. “Zavetišče zanj ni prišlo v poštev. Verjetno bi mu ubilo dušo. Zato smo mu pomagali. Tudi sedaj, ko je Medo na varnem in toplem, se srčno spomnijo nanj. Izredno lepo. Izredno pohvalno. Le dobri ljudje so sposobni srčnih dejanj.”

Zavetišče zanj ni prišlo v poštev. Verjetno bi mu ubilo dušo. Zato smo mu pomagali.

Dodajajo: “Za Meda smo iz naslova decembrske donacije tako kupili dve pakiranji- dvesto tablet Rimadil (protivnetne in protibolečinske tablete, ki jih rabi zaradi tačk) ter zalogo hrane in nekaj slastnih dodatkov, po naročilu začasnega skrbnika. Neka malenkost denarja je še ostala in je dana na stran, šlo bo spet za zdravila in hrano. V osnovi je bila ideja, da bi kupili iz tega denarja še eno kvalitetno posteljico zanj. A smo se skupno domenili, da ne, saj Medo pasje posteljice ne uporablja, ker težko stopi not in ven. Zato ima Dejan za vse seniročke le wetbed ležišča. In ravno takrat je naročil novo garnituro.”

Dve psički sta tudi rešeni. Tukaj je svojo zadnjo postojanko našla že “odpisana” velika Pikica, ki smo ji močno pomagali nekaj let nazaj in stara psička, ovčarka Biba, ki je prišla iz zavetišča.

Kot še pravijo v društvu, Medo svoj dom deli še s tremi pasjimi penzionisti. “Dve psički sta tudi rešeni. Tukaj je svojo zadnjo postojanko našla že “odpisana” velika Pikica, ki smo ji močno pomagali nekaj let nazaj, in stara psička, ovčarka Biba, ki je prišla iz zavetišča.”

Objavil/a Mitja Horvat-župan dne Nedelja, 14. februar 2021