Letos bo mogoče videti tudi do 150 utrinkov v eni sami uri.

Vsako leto se v avgustu zaradi Zemljinega potovanja mimo ozvezdja Perzej na Zemljinem površju lahko opazi meteorski dež. Gre za poletne zvezdne utrinke, za katere bi naj po starodavnem prepričanju veljalo, da izpolnjujejo želje. V letošnjem letu se pričakuje največji vrh zvezdnih utrinkov med 12. in 13. avgustom, ko bi naj na nebu videli tudi do 150 utrinkov v eni sami uri.

Meteorski roj, kar strokovno imenujemo tudi perzeidi, so eden najmočnejših in najsijajnejših padavin zvezd padalk, utrinkov v letu. To je eden izmed treh najsvetlejših meteorskih rojev. Kdor bo gledal v nebo na prostem, kjer ni veliko uličnih luči, bo imel čudovit pogled nanje. Vrhunec zvezdnih utrinkov bo med 11. in 13. avgustom. Najbolj aktivna noč pa bo na noč iz 12. na 13. avgust. Takrat bi naj zvezdni utrinki bili tudi najbolj vidni za človeško oko. V primeru jasnega vremena, bo možno videti od 2 do 3 zvezde na minuto. Astrološki strokovnjaki ugotavljajo še, da bodo perzeidi v sinergiji z močjo planetov in zvezd, kar bi lahko imelo vpliv na človeško počutje.

V času zvezdnih utrinkov se svetuje delati dobra dela

Perzeidi bi nam naj domnevno pomagali prepoznati in sprejeti svoje šibkosti. Ta tok nas napolni z močjo in samozavestjo, pomaga se znebiti kompleksov, slabih navad in negativnega mišljenja. V obdobju njihove aktivnosti astrologi svetujejo, da čim pogosteje delate dobra dela, ker bi naj to pritegnilo veliko sreče. To bi naj bil tudi odličen čas za preobrazbo vašega doma. Lahko popravite, premaknete, očistite, preuredite pohištvo, kupite nekaj novega od dodatkov in gospodinjskih aparatov.

Eden najpomembnejših obredov pa je zamišljanje iskrene, nematerialne želje iz srca, ko zagledate zvezdo padalko. Tako kot ona sveti na nočnem nebu, tako naj bi sijalo tudi vaše upanje, da bo ta želja res postala resničnost in s tem del vašega življenja.